NaslovnicaVijestiSheringham: Harry Kane je već bolji nego što sam ja ikad bio

Sheringham: Harry Kane je već bolji nego što sam ja ikad bio

Legendarni bivši igrač Tottenham Hotspura Teddy Sheringham izjavio je da je trenutni napadač Spursa Harry Kane bolji nego što je on ikad bio.

Harry Kane je već bolji nego što sam ja ikad bio

Kane je trenutno najbolji strijelac Premier lige ove sezone, a već je postigao 21 gol, te njegov tim je i dalje u utrci za naslov, a pored toga, smatra se da će biti prvi izbor u napadu Engleske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Sheringham je postigao više od 350 golova u svojoj 24-godišnjoj karijeri u kojoj je osvojio triplu krunu u dresu Manchester Uniteda 1999. godine, te je proglašen najboljim igračem Premier lige 2001. godine.

No, Sheringham vjeruje da je 22-godišnji Kane već bolji igrač nego što je on sam bio.

“Vidim da ga uspoređuju sa mnom, ali mislim da on igra mnogo bolje nego što sam ja igrao. Mislim da je on bez sumnje kompletan napadač u ovom trenutku. Postiže golove lijevom nogom, desnom nogom, te glavom. Ima sposobnost zadržavanja lopte, ali također se zna dobro i postaviti.”

“On zna pronaći prostor u protivničkim obranama kao što sam i ja pronalazio, ali mnogo važnije je to da igra sa velikim samopouzdanjem. On misli da može postići gol u svakoj prilici i nadam se da će to potrajati.”

Kane, koji je nedavno izjavio da mu je uzor Sheringham, čiju igru pokušava kopirati, jedan je od pet igrača Tottenhama koji su igrali u reprezentativnom dresu tokom pauze, zajedno sa Dele Allijem, Ericom Dierom, Dannyjem Roseom i Kyleom Walkerom.

“Pochettino od svojih igrača izvlači najbolje što mogu ponuditi, a to je ono što pravi treneri rade. Morate mu skinuti kapu jer svakog igrača može odvesti na najvišu razinu.”

“Mislim da je sjajno za Tottenham i Englesku što igraju na najvišoj razini. Danny Rose je bio fantastičan protiv Njemačke, Dier je odigrao vrlo dobro u veznom redu, Kane je izgledao kao kompletan napadač, a i Dele Alli je igrao super.”

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!