NaslovnicaVijestiSilvio Berlusconi se vraća u nogomet, kupio klub u Italiji!

Silvio Berlusconi se vraća u nogomet, kupio klub u Italiji!

Silvio Berlusconi se vraća u nogomet! Bivši vlasnik italijanskog velikana Milana, kojeg je prodao prošle godine kineskom investicionom fondu, kupio je novi klub.

Nekadašnji italijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je bio predsjednik italijanskog prvoligaša Milana skoro 30 godina, vraća se u nogomet.

Osamdesetjednogodišnji Berlusconi, koji je aprilu prošle godine prodao svoj većinski udio u Milanu, sada je kupio ekipu Monze, koja trenutno nastupa u prvenstvu Serie C, potvrđeno je danas iz njegove firme Fininvest.

Fininvest je danas okončao kupovinu 100-udjela Monze 1912. – objavila je Berlusconijava firma. U saopćenju se navodi da je predsjednik kluba Adriano Galliani, desna ruka Berlusconija u Milanu.

Kupovinu kluba iz Lombardije, 20 km udaljenog od Milana, pozdravio je trenutni predsjednik Nicola Colombo, koji je prije toga izjavio da će “Monza lako realizrati velike projekte i ispuniti svoje snove”.

“To nam je već pokazala historija Milana. Berlusconi ne igra samo da bi učestvovao, on pobjeđuje. Put do Serie A će lako postati realan cilj”, kazao je Colombo, nakon prvih kontakta s frimom Fininvest.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!