NaslovnicaVijestiSimeone nahvalio Nikolu Kalinića nakon pobjede protiv Alavesa

Simeone nahvalio Nikolu Kalinića nakon pobjede protiv Alavesa

Trener Atletica je nahvalio Nikolu Kalinića nakon današnje uvjerljive pobjede protiv Alavesa, koji je postigao svoj drugi gol ovog tjedna.

Trener madridskog Atletica Diego Simeone govorio je za medije nakon trijumfa „Jorgandžija“ protiv Alavesa u 15. kolu La Lige, a posebno je apostrofirao potrebu za dobrim igrama hrvatskog napadača Nikole Kalinića.

Bio je to drugi gol Kalinića u istom tjednu, pošto je bio strijelac u Kupu kralja u duelu sa ekipom Sant Andreu, koji su Madriđani dobili rezultatom 4:0.

Jorgandžije su do vodećeg pogotka stigli na veoma sretan način. Santiago Arias je u 25. minuti susreta ubacio loptu sa desne strane, a Nikolu Kalinića lopta je pogodila u petercu u stomak i ušla u gol za 1:0.

U 49. minuti Jose Maria Gimenez je imao stopostotnu šansu nakon kornera, ali je glavom šutirao i pogodio samo stativu.

Na 2:0 povisio je Antoine Griezmann u 82. minuti susreta kada je nakon kontre pogodio uz dosta sreće. Francuz je izašao sam na Fernanda Pacheca i šutirao je, a lopta je pogodila stativu. Ipak, Griezmann je ispratio svoj šut i potom je lagano ubacio loptu u prazan gol.

Konačnih 3:0 postavio je Rodrigo dvije minute prije kraja susreta kada se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju nakon odbijene lopte.

Simeone je istakao da je dobar učinak Nikole Kalinića naročito bitan u svjetlu dvomjesečnog odsustva Diega Coste zbog ozljede stopala:

“On već dugo radi dobro. Tek treba da se vrati nakon teške sezone koju je imao u Milanu. Traži svoje mjesto u timu, pričao sam mnogo sa njim”, rekao je Simeone.

“Ja nikome ne garantujem minute, rukovodim se onim u šta vjerujem, ali osjećam vibracije koje igrači prenose. Bio je dobar u kupu, ali i sada u La Ligi, što me raduje jer nam je on sada veoma potreban. Nikola koristi svoje šanse i doprinos mu se ne ogleda samo u golovima“, dodao je argentinski stručnjak.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!