Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Simeone: Nikada neću prežaliti dva izgubljena finala Lige prvaka

Diego Simeone priznao je da će dva poraza u finalima Lige prvaka pamtiti zauvijek, ističući da je laž da je moguće tako preći preko poraza.

Simeone

Trener Atletica kaže da nikada ništa neće moći nadomjestiti dva izgubljena finala protiv gradskog rivala Atletico Madrida.

Simeoneova ekipa poražena je poslije izvođenja jedanaesteraca u svibanjskom finalu Lige prvaka ove godine na San Siru. Juanfranov udarac zaustavila je stativa, da bi Cristiano Ronaldo pogotkom sa bijele točke Madriđanima donio novu europsku krunu.

To je bio drugi Atleticov poraz u finalima Lige prvaka, oba od Reala, pošto su u Lisabonu 2014. poklekli nakon produžetaka (4:1), iako su imali vođstvo sve do sudačke nadoknade.

Simeone je rekao da će nakon ovogodišnjeg razočaranja da razmisli, podgrijavajući špekulacije da bi mogao napustiti Vicente Calderon, nakon pet godina na klupi Reala.

Međutim, iako ističe kako nije da povoda da namjerava napustiti klub, priznaje da je bilo teško ponovo pronaći motivaciju nakon poslednjeg poraza.

KLADI SE

“Kada sam rekao da moram razmisliti, mislio sam na način kako da nastavim u Atleticu. Nisam mogao otići s mirom”, rekao je Argentinac za Movistar+.

“Nikada nisam rekao da odlazim, rekao sam samo da moram da razmislim, a to može biti mnogo različitih stvari. Naprimjer, o energiji koju sam prenosio ovim igračima tokom četiri i po godine.”

“Nije lako izvući maksimum iz njih i motivisati ih nakon dva izgubljena finala. Ljudi se često plaše riječi “neuspjeh”, ali to je sinonim za nepostizanje cilja, možda je prejaka riječ, ali to je stvarnost, ono što sam ja iskusio”, kazao je Simeone.

“Laž je kada kažu da vrijeme liječi rane. To nije slučaj sa mnom. Ova dva poraza će me pratiti čitav život. Nijedno drugo finale neće moći nadomjestiti ta dva poraza.”

“Doći do finala po drugi put uz toliko uloženog truda jedne velike grupe i izgubiti po drugi put, ogroman je udarac. Život ne donosi lake bitke najboljim borcima, a ja se smatram borcem”, završio je argentinski stručnjak.

cl

Oznake: