NaslovnicaVijestiSimeone otkrio kako planira natjerati Griezmanna da ostane u Atleticu

Simeone otkrio kako planira natjerati Griezmanna da ostane u Atleticu

Trener Atletico Madrida Diego Simeone otkrio je na koji način planira zadržati najveću zvijezdu svog tima Antoinea Griezmanna u klubu i sljedeće sezone.

Simeone želi zadržati Griezmanna

Francuski reprezentativac se prošle godine povezivao sa prelaskom u Manchester United, ali od tog transfera nije bilo ništa. Ubrzo je potpisao novi ugovor, u kojem se navodno nalazi klauzula od čak 100 miliona eura, koju je Barcelona spremna aktivirati ovog ljeta.

U nedavnom intervjuu, on je priznao kako želi riješiti pitanje svoje budućnosti prije početka Svjetskog prvenstva, kako bi na miru predstavljao svoju zemlju u Rusiji ovog ljeta. Njegov trener Diego Simeone, svjestan mogućnosti gubitka najboljeg igrača, priznao je kako će ga možda uspjeti i zadržati u prijestolnici Španjolske.

“Želimo najbolje za Griezmanna. Moramo ga uvjeriti da ovaj tim može nastaviti napredovati, nadam se da ćemo uspjeti u tome. Ukoliko se nastavimo boriti sa Barcelonom i ukoliko dođemo do finala Europske lige, vidjet će da svake godine uradimo nešto dobro. Moramo mu dati razlog kako bi, kad dođe vrijeme za odluku, odlučio da ostane s nama.”

[su_no1forfootball]

Griezmann je imao nešto lošiji početak ove sezone, ali se probudio u drugom dijelu, te je od početka ove godine postigao 17 golova i podijelio osam asistencija u 19 utakmica. Povodom toga, Simeone je rekao: “Ove sezone je bio nekonzistentan kada je u pitanju forma. U prvom dijelu sezone nije imao taj kontinuitet koji ima od decembra. Brojevi govore sami za sebe. Dolazak Diega Coste ga je oslobodio i cijeli tim je napredovao. Bolja igra kombinovana sa dobrim rezultatima mu je dosta pomogla.”

Vodeća Barcelona jučer je ispustila dva boda na gostovanju kod Celte Vigo (2-2), te neće igrati ligašku utakmicu ovog vikenda, s obzirom da ju očekuje finale Kupa Kralja protiv Seville. To znači da se Atletico Madrid pobjedama sutra protiv Real Sociedada, te u nedjelju protiv Betisa ima priliku približiti na samo šest bodova zaostatka.

Na pitanje da li se još nada mogućoj tituli, argentinski stručnjak je rekao: “Mi smo tim koji se motivira oblačenjem ovog dresa. Cilj je napredovati, poboljšati se. Imamo priliku da se pobjedom približimo Barceloni. Razlika je velika, ali nogomet je čudesan, svašta se može dogoditi.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!