NaslovnicaVijestiSimeone otkrio šta ga je posebno oduševilo protiv Arsenala

Simeone otkrio šta ga je posebno oduševilo protiv Arsenala

Atletico je uspio da izbori remi na Emiratesu u prvoj utakmici polufinala Lige Europe protiv Arsenala (1:1), iako je skoro čitavu utakmicu imao igrača manje.

Madriđani su se odlično držali s obzirom da su od 10. minute igrali s igračem manje jer je hrvatski reprezentativni desni bek Šime Vrsaljko zaradio dva žuta kartona.

Prvi žuti karton dobio je u 2. minuti nakon što je zakasnio na loptu i oborio Jacka Wilsherea, a u 10. minuti je zaradio i drugu javnu opomenu jer je nagazio Alexandrea Lacazettea. Samo dvije minute kasnije na tribine je preselio i Diego Simeone nakon što je žestoko prigovarao zbog jedne sudačke odluke.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

”Topnici” su mrežu gostujućih načeli tek u 61. minuti, a strijelac je bio Alexandre Lacazette. Atletico je do važnog pogotka u gostima stigao u 82. minuti kada je sijevnula kontra,  a strijelac izjednačujućeg pogotka bio je Antoine Griezmann nakon greške velike greške Laurenta Koscielnyja.

Trener madridskog Atletika Diego Simeone pohvalio je svoje nogometaše poslije remija u Londonu protiv Arsenala (1:1) u polufinalu Lige Europe i poručio da su “preživjeli” teško gostovanje.

>> Wenger u čudu nakon remija protiv Atletica: Propustili smo priliku

Atletico je došao do remija tako što je čak 80 minuta igrao sa igračem manje zbog isključenja Šimea Vrsaljka, Arsenal je dominirao i imao vođstvo, sve do finiša kada je Antoine Griezmann pogodio za 1:1.

“Preživljavanje je prava riječ šta smo uradili u Londonu. Teško je igrati protiv Arsenala sa 10 igrača. Oni su napadačka ekipa sa sjajnim menadžerom, ali su se moji igrači nosili sa pritiskom na pravi način”, rekao je Simeone poslije utakmice na Emiratesu.

Argentinca je posebno oduševilo to što njegov tim nijednog trenutka nije klonuo u utakmici u kojoj je već na samom startu sve “mirisalo” na debakl tima iz Madrida.

“To je nešto najljepše u nogometu. Na našu strast i energiju odgovorili su i navijači. Branili smo se 80 minuta, za to treba velika hrabrost. Moji igrači su heroji”, dodao je Simeone, koji je takođe isključen zbog prigovora kod crvenog kartona Vrsaljku.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!