NaslovnicaVijestiSimeone: Šanse u finalu su 50-50

Simeone: Šanse u finalu su 50-50

Diego Simeone rekao je da su šanse u finalu Lige prvaka između njegovog Atletica i Real Madrida 50-50, te da očekuje neizvijesnu bitku.

Diego Simeone

Njegova ekipa eliminisala je Bayern u napetoj utakmici na Allianz Areni, gdje su izgubili 2:1 od Bayerna, ali zbog gola u gostima (prva utakmica na Vicente Calderonu završena pobjedom Atletica od 1:0) tim iz Madrida se plasirao u finale.

Protivnik Atleticu će biti gradski rival Real Madrid, koji je postao drugi finalista, nakon minimalne pobjede na Santiago Bernabeuu, zahvaljujući šutu Garetha Balea koji je Fernando skrenuo u spostvenu mrežu. Tako je zakazana repriza finala iz 2014, u kojem je slavio kraljevski klub.

“Poznajemo se vrlo dobro, šanse u finalu su 50-50. Naš cilj je pobjeda”, rekao je Simeone Radio La Redu.

Simeone je ponosan na učinak ekipe ove sezone, pošto je Atletico još u igri i za titulu u španskoj La Ligi, sa bodom manje od vodeće Barce utakmicu prije kraja.

“Pokazali smo ljudima koliko možemo. Dobro se branimo, ali takođe smo postigli gol na Calderonu protiv Bayerna, što nije lako.”

“Promijenili smo mnogo igrača, ali srećom, novi igrači su se brzo prilagodili ostatku tima. Ostali igrači su se solidarisali sa novajlijama, vrlo sam srećan što ih imam u timu”, rekao je argentinski stručnjak.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Simeone, koji je u Atleticu od kraja 2011. godine, fokusiran je na lov na prvi trofej Lige prvaka, ali priznaje da bi jednog dana bolio da vodi dva bivša kluba, kao i svoju reprezentaciju.

“Volio bih da budem trener Intera, Lazia i Argentine, ali ne očajavam, desiće se i to u budućnosti”, rekao je Simeone, koji je zabilježio 106 nastupa za selekciju Argentine.

Finale Lige prvaka između Atletica i Real Madrida igra se 28. maja na San Siru u Milanu, u kojem će Real juriti svoju jedanaestu evropsku krunu, dok će četa Choloa Simeonea pokušati da se revanšira kraljevskom klubu za poraz u finalu prije dvije godine u Lisabonu, te podigne svoj prvi pehar šampiona Evrope.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!