Simeone: To što sam skratio ugovor ne znači da ću otići

Trener Atletico Madrida Diego Simeone potvrdio da je skratio dužinu ugovora s tim nogometnim klubom za dvije godine, ali da to ne znači da neće potpisati novi.

diegosimeonetottenhamhotspurvatletico6ei1d8qi1ktl

“Ovo je najbolja odluka za tim i ona za koju mislim da je fer. Dogovorio sam se s klupskim direktorima da skratimo ugovor. Ovo ništa ne mijenja i ne znači da neću potpisati novi ugovor kada ovaj istekne”, rekao je Simeone.

Simeone je u ožujku prošle godine potpisao petogodišnji ugovor s Atleticom, ali je poslije dogovora s vlasnicima kluba riješio da se ugovor skrati do 2018.

“U Atleticu sam zato što tu želim biti. Svi smo sretni u klubu. Mene srce vodi i mislim da bi tako trebalo ostati”, rekao je Simeone.

Nakon današnje konferencije ipak nije jasno da li su financijski detalji ugovora promijenjeni poslije skraćenja ugovora. Simeone je osvojio šampionsku titulu s Atleticom u sezoni 2013/2014. Dva puta je predvodio momčad do finala Lige prvaka u kojima je izgubila od gradskog rivala Reala.

Atletico, poslije tri utakmice Primere, zauzima sedmo mjesto na tablici s pet bodova, četiri manje od lidera Real Madrida.

Diego Simeone je u svojoj trenerskoj karijeri vodio više klubova. Prvo je vodio Racing 2006. godine, a godinu kasnije Estudiantes u kojem se zadržao sve do 2008. godine kada je preuzeo River Plate, zatim je vodio San Lorenzo, Cataniju i ponovo Racing po drugi put.

U Atletico Madrid je stigao 2011. godine

Oznake: