NaslovnicaVijestiSin Zinedine Zidane-a umiješan u transfer zabranu Real Madrida

Sin Zinedine Zidane-a umiješan u transfer zabranu Real Madrida

Sin Zinedine Zidane-a umiješan u transfer zabranu Real Madrida. Real i Atletico Madrid su dobili zabranu transfera za dva uzastopna transferna roka zbog nezakonitih transfera mladih igrača.

Sin Zinedine Zidane-a umiješan u transfer zabranu

Ova dva kluba neće imati pravo da registruju nove igrače za ljetni prelazni rok i narednu zimu, što znači da ni jedan od ova dva kluba neće dovoditi pojačanja do ljeta 2017. godine.

Atletico je kažnjen sa 622.000 funti dok je je real sa 249.000. Izjava FIFE jutros: “Potvrđeno je da su dva kluba prekršila nekoliko odredbi koje se odnose na međunarodne transfere i registracija mladih igrača, kao i ostale relevantne odredbe koje se odnose na registraciju i sudjelovanje pojedinih igrača u natjecanjima.”

Prema izvještajima u Španiji danas, kazna je uručena Real Madridu, koji je dobio istu kaznu kao i Barcelona prošle godine, a da bi sve to bilo još zanimljivije u sklopu niza transfera koje je prekršio Real Madrid, nalazi se i sin Zinedine Zidane-a, Luca.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

17-godišnji golman je dio mlade ekipe Rreala i njegov prelazak u Kraljevski klub je bio jedan od slučajeva koji su doveli tim njegovog oca do ove sitacije u kojoj se sada nalaze, navodi sportski novinski izvještaj.

Postoje stroga pravila u Europi u odnosu na kretanje igrača, koji ograničavaju mladim igračima koliko daleko moraju putovati da bi igrali.

Oba kluba iz Madrida imaju pravo na žalbu i tek treba da iznesu službene komentare na kazne koje su dobili. Zabrana bi mogla imati ogromne implikacije za druge klubove širom Europe, uključujući Manchester United koji je povezan sa Cristianom Ronaldom i njegovim povratkom na Old Trafford, i Davida de Gee za kojeg se govorilo da će u Real preko ljeta.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!