NaslovnicaVijestiSinclair: Ova tri igrača bi mogli biti prve žrtve Guardiole u Cityju

Sinclair: Ova tri igrača bi mogli biti prve žrtve Guardiole u Cityju

Ova tri igrača bi mogli biti prve žrtve Guardiole u Cityju. Trenutni trener Bayerna će na kraju sezone zamijeniti Manuel Pellegrinija u Manchester Cityju, te se već počelo nagađati kojih igrača će se rješavati.

Ova tri igrača bi mogli biti prve žrtve Guardiole u Cityju

Bivši krilni igrač Manchester Cityja, Trevor Sinclair vjeruje da će Pep Guardiola prodati Yayu Toure-a, Pablo Zabaletu i Samir Nasrija nakon što postane novi menadžer kluba.

Trenutni menadžer Građana, Manuel Pellegrini najavio je da će na kraju sezone otići i potvrdio da dolazi novi menadžer Guardiola, koji će potpisati trogodišnji ugovor.

Toure je igrao pod vodstvom Guardiole u Barceloni, gdje je izgubio mjesto u početnih XI, a umjesto njega je došao Sergio Busquets prije nego što je otišao u City u 2010. godini.

Veznjakov agent, Dimtri Seluk je govorio otvoreno o Guardiolinom preuzimanju i budućnosti svog klijenta Tourea, ali bivši Engleski internacionalac Sinclair misli da će Yaya biti prva žrtva novog trenera.

Desni bek, Zabaleta pridružio se Cityju 2008. godine i postao kultni heroj na Etihadu, gdje je postao i ključni igrač u sezonama 2011/12 i 2013/14, kada su Građani osvojili naslove Premier lige.

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

No, Sinclair koji je za City igrao od 2003 do 2007. godine, osjeća da bi 31-godišnjak također mogao napustiti Etihad uz svog kolegu Samira Nasrija koji ne vidi francuskog internacionalca kao dio svoje momčadi i nije baš zaljubljenik u njegov stil igranja.

“Yaya je očito prvi. Od Nasrija se očekuje da krene dalje”, rekao je Sinclair.

“Neki od starijih igrača – Zabaleta koji je apsolutno sjajan igrač za Manchester City baš kao i Yaya Toure bi mogao otići također.”

“Zabaleta zapravo ima važnu ulogu u Manchesteru ove sezone.”

“Za mnoge navijače, ovdje u Manchester Cityju, on je stvarno u njihovim srcima, a bio je nevjerovatan igrač za klub.”

“Njegova era u Cityju je bila vrlo uspješna, ali mislim da će i on biti jedna od žrtava.”

Ukoliko bi Guardiola htio dovesti nekog iz Bayerna, Sinclair misli da bi jedan od tih igrača mogao biti David Alaba, igrač koji bi mogao poboljšati slabu odbranu Cityja koju imaju ove sezone.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!