NaslovnicaVijestiSir Alex Ferguson otkrio svoju najveću grešku u trenerskoj karijeri

Sir Alex Ferguson otkrio svoju najveću grešku u trenerskoj karijeri

Sir Alex Ferguson je priznao da je njegova najava odlaska u mirovinu iz 2001. bila najveća greška u Manchester Unitedu, te da je imala negativan utjecaj na igrače.

Sir Alex Ferguson otkrio svoju najveću grešku

U ljeto 2001. godine, Ferguson je otkrio da bi nadolazeća sezona mogla biti njegova posljednja na Old Traffordu, čime bi završio svoj 15-godišnji period na klupi Crvenih vragova. U tom razdoblju Manchester United je otvorio veliki broj trofeja, uključujući naslov Premier lige, FA Kup, te Ligu prvaka, ali od te najave odlaska sve je krenulo po zlu za njegov tim.

Crveni vragovi su nakon devet izgubljenih utakmica u sezoni 2001/02 završili u treći u Premier ligi sa 77 osvojenih bodova, čak deset manje od prvaka Arsenala. Situacija nije bila puno bolja ni u domaćim kup natjecanjima, jer je Fergusonov tim ispao u četvrtom kolu FA Kupa, te u trećem kolu Liga kupa te sezone.

I dok stanje na terenu nije bilo baš najbolje, jednako je bilo i iza scena na Old Traffordu. Tadašnji izvršni direktor Peter Kenyon pred sobom je imao veliki zadatak, pronaći novog trenera da zamijeni Fergusona.

Škot je na kraju ipak popustio i odlučio ostati u klubu i nakon te razočaravajuće sezone, nakon čega je postigao još mnogo uspjeha, ali sada, tri godine nakon odlaska u mirovinu, napokon je priznao da je tada napravio veliku grešku.

“Najveća greška je bila odluka o odlasku u mirovinu na početku sezone 2001/02”, rekao je Ferguson za engleski Mirror.

“Mislim da je to utjecalo na mnoge igrače. Mislili su ‘oh, trener odlazi’, te su igrali lošije. No, kad sam promijenio mišljenje u januaru, ponovo sam počeo razmišljati o Unitedu i tome kako da nas vratim na vrh.”

Što se tiče Uniteda ove sezone, postigli su 46 golova i primili 34 u 37 odigranih premierligaških utakmica. Trenutno se nalaze na petom mjestu sa 63 osvojena boda, a u posljednjem ligaškom kolu će igrati protiv Bournemoutha sutra, a samo ukoliko pobijede imaju šansu da završe u top četiri, s tim da Manchester City izgubi protiv Swansea Cityja.

Nakon sutrašnje utakmice, tim Louisa van Gaala zatim putuje na Wembley gdje će se suprotstaviti Crystal Palaceu u finalu FA Kupa sljedećeg tjedna, a ukoliko pobijede, osvojit će to takmičenje po prvi put u posljednjih 12 godina.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!