NaslovnicaVijestiSir Alex Ferguson otkrio tko je najbolji nogometaš svih vremena

Sir Alex Ferguson otkrio tko je najbolji nogometaš svih vremena

Legendarni bivši trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson otkrio je da je po njegovom mišljenju Paolo Maldini najbolji nogometaš svih vremena.

Sir Alex Ferguson otkrio tko je najbolji nogometaš svih vremena

Sada već 48-godišnji Talijan postao je ikona San Sira, na kojem je igrao 24 godine u periodu od 1985. do 2009. godine. Ukupno je 892. puta nastupio u dresu AC Milana, osvojivši sedam titula prvaka Serije A i pet puta Ligu prvaka.

Ferguson je rekao: “Paolo Maldini je bio najbolji i tačka. Debitovao je sa 16 godina i svoju posljednju utakmicu je odigrao u svojoj 41. godini. To vam govori sve.”

Bivši trener ‘Crvenih vragova’ je priznao da je pokušao dovesti Maldinija, ali defanzivca je od odlaska u Manchester United odvratio njegov otac Cesare Maldini, koji je trenirao AC Milan.

Legendarni škotski stručnjak tokom svoje trenerske karijere u Manchester United je dovodio velika defanzivna imena, kao što su Nemanja Vidić, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Steve Bruce i Gary Pallister.

Ferguson će se na kraju sezone vratiti trenerskom poslu, ali na samo jednu utakmicu. Naime, on je potvrdio da će voditi Manchester United u oproštanoj utakmici njegovog bivšeg igrača Michaela Carricka, a ista je na rasporedu u junu.

On je povodom toga rekao: “Najbolja stvar je što ću ponovo vidjeti igrače. Naravno da mi nedostaju velike utakmice, ali sam napravio odluku i uživam u njoj.”

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!