NaslovnicaVijestiSjajna gesta Aubameyanga: Propustio da postigne hat-trick zbog ovoga!

Sjajna gesta Aubameyanga: Propustio da postigne hat-trick zbog ovoga!

Arsenal je na svom Emiratesu slavio protiv Stokea (3:0), a utakmicu je osim spornih sudijskih odluka obilježila sjajna gesta Aubameyanga, koji je prepustio izvođenja penal Lacazetteu.

Momčad Arsenala savladala je Stoke u meču 32. kola engleskog Premiershipa rezultatom 3:0, a Topnici su dva pogotka postigli s bijele tačke.
Početak meča, odnosno kompletno prvo poluvrijeme, proteklo je u veoma dosadnoj igri i s jedne i s druge strane.

Vrijedi izdvojiti samo jednu opasnu situaciju pred golom Arsenala kada je Shaqiri šutirao pored gola, dok je na drugoj strani Ramsey iz teške pozicije pogodio prečku.

[su_premierleague]

U drugom poluvremenu prvu veliku priliku imao je Elneny nakon povratne lopte Bellerina, ali su mu gostujući igrači izblokirali udarac, a onda Shaqiri direktno iz kornera pogađa stativu. Malo je nedostajalo da Švicarac postigne jedan od najljepših pogodaka u ovoj godini.

Nakon toga, igra Stokea se raspala. Prvo je sudija Craig Pawson pokazao na bijelu tačku u 74. minuti kada je Indi srušio Ozila, a engleski sudija poprilično diskutabilnu odluku presudio je u korist Arsenala. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Aubameyang.

Emmanuel Frimpong otkriva kako ga je Samir Nasri maltretirao tijekom njegovog vremena u Arsenalu

Transfer glasine: Thomas Tuchel želi preuzeti samo jedan klub, Liverpool pokazao interes za nogometaša PSG-a, Lemar na ljeto definitivno napušta Monaco

Topnici su nakon toga mirno kontrolisali meč i stvarali su prilike pred golom Stokea, a onda u 86. minuti Aubameyang postiže drugi pogodak čime je odlučio pitanje pobjednika ovog meča. Konačnih 3:0 postavio je oporavljeni Alexandre Lacazette također s bijele tačke. Opet je penal skrivio Indi.

Pierre-Emerick Aubameyang je poslije utakmice rekao da je mogao da izvede penal i tako zabilježi hat-trick, ali da to nije želio već je pustio svog suigrača da šutira.

[su_no1_for_tennis]

“Lacazette se vratio na teren nakon ozljede. Mislio sam da je za njegovo samopouzdanje dobro da šutira penal, kako postigao gol i tako vratio neophodno samopouzdanje. Ja sam već dao dva gola na utakmici i mislim da sam postupio krajnje normalno”, rekao je Aubameyang.

Pohvalna gesta svakako, ako uzmemo u obzir da je većina sportista danas opsjednuta ličnom statistikom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!