NaslovnicaVijestiSjajna ili glupa ideja FIFA-e?! Na pomolu novo klupsko takmičenje vrijedno 12...

Sjajna ili glupa ideja FIFA-e?! Na pomolu novo klupsko takmičenje vrijedno 12 milijardi eura

Odbor FIFA-e će se sljedećeg mjeseca sastati u Zürichu gdje će razgovarati o ideji dvaju novih natjecanja pod njihovim okriljem kao i modernizaciji jednog takmičenja koje već postoji.

novo klupsko takmičenje

Izvor blizak vodećim ljudima FIFA-e rekao je za BBC da se priprema velika revoluciju u svjetskom klupskom natjecanju, koje je do sada održavano sredinom prosinca a do danas u samo dvije utakmice iz najboljih europskih i južnoameričkih klubova se dobijao pobjednik ( ekipe sa ostalih kontinenta igrale si najviše tri utakmice).

Ovo je najveća promjena o kojoj će se raspravljati sredinom svibnja u Zurichu na posebnoj sjednici FIFA-e. Krovno tijelo svjetskog nogometa očekuje zaradu od oko 12 milijardi eura u razvojnoj fazi četiri natjecanja od 2021. godine pa nadalje.

>> To što su igrači Rome uradili kada su stigli na Anfield zaslužuje svako poštovanje!

Očekuje se da će prvenstvo uključivati 24 najbolja kluba na svijetu, koji će igrati sličan sustav kao reprezentacije kada igraju Svjetsko prvenstvo, samo u manjoj mjeri zbog svih drugih obveza klubova.

Naravno, jasno je da će na ovo takmičenje mnogi imati velike kritike, jer će tako 2021. a zatim svake četiri godine klubovima na teret biti dodijeljeno još jedno veliko takmičenje. U FIFA-i su uvjereni da će financijski paket pomoći koji će klubovi dobiti omekšati čelnike kluba kada dođe do ovog takmičenja.

[su_champions_league]

To nije sve, jer FIFA također želi promjeniti i kup Konfederacija, što bi im u budućnosti također trebalo donijeti 12 milijardi profita. Osim toga, poigravanje s idejom da se Svjetsko prvenstvo u Kataru proširi na 48 reprezentacija, neće se desiti što je prvotno bilo planirano. Kvalitet nogometa, jasno je, nije primarni cilj za FIFA-u. Ulogu, trenutno najveću igraju pare.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!