NaslovnicaVijestiSjećate se Jacksona Martineza? Evo šta se desilo sa njim!

Sjećate se Jacksona Martineza? Evo šta se desilo sa njim!

Sjećate se Jacksona Martineza, nekada sjajnog napadača Portoa i madridskog Atletica? Kolumbijac je nestao sa nogometne mape, a evo i kako…

Jackson Martinez više nije član Guangzhou Evergrandea, budući da je kineski prvak odlučio prekinuti suradnju sa njime.

Bila je očekivana takva odluka, jer trener Evergrandea Fabio Cannavaro nije uvrstio 31-godišnjeg napadača na popis registriranih igrača za početak kineske Superlige.

[su_watch_live_football]

S obzirom na blijede partije, klub je odlučio da raskine ugovor i da odriješene ruke Kolumbijcu u izboru nove sredine, kako ne bi bespotrebno zauzimao mjesto stranca.

Poprilično ponižavajuće, mora se priznati, imajući u vidu Jacksonovu reputaciju i činjenicu da nogomet u Kini i pored upliva ogromnog novca i dolaska kvalitetnih stranaca ipak nije na najvišem nivou.

Transfer glasine: Griezmann od ljeta u novom klubu, Arsenal dovodi veliko pojačanje u odbrani, Everton se zanima za nogometaša Milana

Prekipjelo im: Burna reakcija igrača PSG-a zbog Neymara!

On je potpisao četvorogodišnji ugovor vrijedan 12,5 milijuna eura po sezoni, a jasno je bilo da je motiv odlaska u Kinu bio prije svega finansijske prirode, što se očigledno ispostavilo kao velika greška, i teško je vjerovati da će se u 31. godini  uspjeti vratiti na nekadašnji nivo.

Martinez je 2016. godine stigao u Guangzhou iz Atletica za 42 milijuna eura, ali je od samog početka jasno da se neće najbolje snaći u Kini.

U posljednje dvije godine često je imao problema s ozljedama, pa je odigrao 16 utakmica i postigao samo četiri gola.

Karijeru je započeo u Independienteu iz Medellina, a nakon sjajnih izdanja u Portou, za koji je postigao 92 gola u 136 utakmica, bio je jedan od najtraženijih napadača na svijetu. Ljeta 2015. mogao je da bira gde će otići, odlučio se za Atletico i tu je počeo njegov pad u karijeri.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!