NaslovnicaVijestiSkandal na pomolu, Katar ostaje bez SP, zamjene spremne?!

Skandal na pomolu, Katar ostaje bez SP, zamjene spremne?!

Na pomolu je veliki skandal u svijetu nogometa, pošto su prema nekim saznajima, velike šanse da Katar ostaje bez SP, te da će se domaćinstvo dodijeliti drugoj zemlji!

Katar gubi organizaciju Svjetskog prvenstva 2022. godine? Tvrdnje njemačkog Focusa da je ova zemlja uz pomoć podmićivanja članova IO FIFA dobila glasove samo je nastavak pritiska na svjetsku kuću nogometa koji traje još od 2010. godine da se promijeni domaćin SP.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino nastavlja se braniti šutnjom. Ali, Focus i France Football tvrde da će Etički odbor FIFA poslije istrage američke službe FBI i podizanja niza optužbi za mito preporučiti Infantinu da se ponovi glasanje na IO FIFA o domaćinu SP 2022 iako, zasada, još nema materijalnih dokaza za korupciju .

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Sumnje da su i Rusija (2018) i Katar (2022) dobili domaćinstvo uz pomoć mita, odbacivali su od samog starta i tadašnji moćnici nogometa Joseph Sepp Blatter (FIFA) i Michel Platini (UEFA).

Francuski mediji tvrde da je u podmićivanju potrošeno mnogo više od pet milijuna dolara koliko je objavljeno, a da su u ulozi lobista bili i neki državnici, kao bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy, koji je nagovorio Platinija da “svoje ljude” uvjeri da glasuju za Katar .

Transfer glasine: United pronašao zamjenu za De Geu, Sane spreman napustiti City, Arsenal pokazao interes za reprezentativca Hrvatske

Povratak u reprezentaciju Švedske?! Evo šta o tome kaže Ibrahimović!

FBI je proveo veliku istragu i iznio niz dokaza protiv čak 14 dužnosnika FIFA 2015. koji se terete za korupciju, ali i za sumu od 150 milijuna dolara u vezi lobiranja oko TV prava, marketinga…

Oni su završili na sudu, a poslije priznanja bivšeg člana IO FIFA Amerikanca Chucka Blazera (surađivao s FBI) ​​da je primio mito kako bi glasao za Francusku (1998) i Južnu Afriku (2010) odmotalo se klupko afera. I to je izazvalo neopozivu ostavku Seppa Blatera.

FIFA grca pod optužbama, a Infantino je neslužbeno nagovijestio da će poslije SP u Rusiji odrediti termin odigravanja narednog 2022. U Kataru ili SAD-u, odnosno Engleskoj, kako piše Focus, ostaje da se vidi.

Predsjednik nogometnog saveza Engleske Greg Dyke potvrdio je za BBC da postoji mogućnost da Katar ne bude organizator SP.

“Ako dokazi iz istrage pokažu da je bilo korupcije prilikom dodjeljivanja domaćinstva natjecanja, mislim da je moguće da će organizacija biti prebačena nekoj drugoj zemlji” rekao je Dyke.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!