Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

SKANDAL PRED EL CLASICO: Od sudije tražili da sudi u korist Real Madrida

Skandal pred El Clasico , koji se igra tek za mjesec dana. Riječ je o linijskom sudiji čije ime nije objavljeno, a cijeli slučaj ispituje policija kako bi se saznalo ko je uputio prijetnje. Španski list “L’Esportiu” navodi da se na jednog od sudija pomoćnika vrši pritisak da podrži Real Madrid u predstojećem El Clasicu.

SKANDAL PRED EL CLASICO

Riječ je o linijskom sudiji čije ime nije objavljeno, a navodno cijeli slučaj ispituje policija kako bi se saznalo ko je uputio prijetnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sudija je dobio instrukcije kako bi trebalo pomoći Real Madridu u toj bitnoj utakmici, navodi spomenuti list.

Španski tužilac je upoznat sa slučajem 19. oktobra kada je Jacinto Vicente, advokat koji je specijalizovan za sport, sačinio dokument u kojem se detaljno opisuju pritisci na sudiju. Vincente je zahtijevao da se lični podaci sudije ne objavljuju u javnosti.

Čak šest stranica dokumenta vezanih uz to policiji je predao advokat Jacinto Vicente Hernandez. “Neko mi je rekao za suca koji ima problem i koji želi pričati sa mnom. Objasnio mi je sve što se dogodilo i rekao mi je da želi da javnost zna o pritisku koji je stavljen na njega. To je jedini način na koji se može očistiti španski nogomet.”

Advokat je rekao da je sudija samo htio savjet kako da s tim izađe u javnost, no da mu rekao kako je najbolje odmah otići na policiju s takvim slučajem.

Ipak, pomoćni sudija želi da se taj dokument objavi kako bi se ovakvi incidenti spriječili u budućnosti.

Utakmica između Reala i Barcelone igra se 21. novembra na stadionu „Santiago Bernabeu” u Madridu. Real Madrid i Barcelona su trenutno izjednačeni na prvom mjestu na tabeli sa po 18 bodova.

[touchcarousel id=’1′] Kladjenje forum

Oznake: