NaslovnicaVijestiSKANDAL U FRANCUSKOJ: Rasistično skautiranje PSG-a

SKANDAL U FRANCUSKOJ: Rasistično skautiranje PSG-a

Nogomet bi trebao biti univerzalni “jezik” u kojem boja kože igrača igrača ne igra ama baš nikakvu ulogu. No, u PSG-u se očito ne slažu sa tom činjenicom, jer su skauti ovog kluba također gledali na rasnu pripadnost novih igrača.

U francuskom prvaku PSG-u su priznali, da su neki od njihovih skauta u proteklih pet godina klasificiralipotencijalne igrače kluba prema rasnoj pripadnosti. Mediji su izvijestili kako je klub želio smanjiti broj crnih igrača u klubu na ovaj način.

>> MODERNI NOGOMET: Evo koliko novca PSG isplaćuje Neymaru samo kako bi aplaudirao navijačima nakon utakmica!

Cijelu priču je pokrenula istraga Mediaparta u kojoj se mogu pronaći dokumenti koji potvrđuju da su skauti PSG-a igrače rangirali na temelju fizičkog i tehničkog znanja, kao i na temelju njihove rasne pripadnosti. U klubu, sada kada je cijel stvar isplivala na površinu, naglašavaju da menadžment kluba nije znao o ovakvoj vrsti skautiranja, te je klub pokrenuo  unutarnju istragu.

Marc Westerloppe, bivši glavni skaut PSG-a za područje izvan Pariza, poziva na ravnotežu rasne slike tima 2014. godine, smatrajući da je klub previše opsjednut igračima iz Afrike i ostalih neeuropskih država.

Zadnjih dana u PSG-u je ovo drugi veći skandal nakon što je Football leaks objavio dokumente koji potvrđuju finansijske malverzacije kako bi se prikrilo nepoštivanje finansijskog fair playa.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!