NaslovnicaVijestiSkromnost je vrlina: Titula? Mi se borimo za plasman u Ligu Europe

Skromnost je vrlina: Titula? Mi se borimo za plasman u Ligu Europe

Kada je novinar postavio pitanje jednom igraču Leicestera prije par mjeseci šta misli o sjajnim partijama koje njegov tim niže, on je odgovorio “Naš cilj je osigurati opstanak u ligi, a to još nismo uradili.” Skromnost je vrlina fudbalera i stručnog štaba Leicestera još od početka sezone. Skromnu izjavu dao je danas prije početka meča sa Newcastleom i Claudio Ranieri, trener Leciester Cityja koji juriša ka tituli Premier lige, ili ipak ne?

Skromnost je vrlinao

“Ovo je luda sezona, ali borimo se do kraja jer sve je moguće. Ako se Leicester City kvalifikuje u Ligu Europe to će biti ogroman uspjeh za klub, i to treba biti naš cilj”, rekao je italijanski stručnjak.

Ranieri je dodao da im jedini ‘fokus’ trebaju biti u stvari oni sami sebi, samo na sebe gledati.

“Ako ostvarimo ovo, onda gledamo sledeći clj. Ali, moramo se nastaviti boriti i ostati fokusirani na Leicester.”, kaže je 64-godišnji Ranieri.

“Fokusiran sam na našu sljedeću utakmicu protiv Crystal Palacea. Jaki smo, ali idemo utakmicu po utakmicu, korak po korak, to je naša filozofija.”, dodaje trener ‘Lisica’ koji smatra da cilj Leicestera ukoliko obezbijede Ligu Europe onda treba biti Liga prvaka, ne govori puno od naslovu.

Sa druge strane, novi trener Newcastlea debitovao je porazom iako mu je primarni cilj opstanak u elitnom rangu.

“Ušli smo dobro u meč, imali smo dvije dobre prilike, ali nakon 20 minuta uslijedio je njihov presing i dali su nam gol, a onda – okrenuli su se igri na kontranapade. Nisam srećan kako smo primili prvi gol jer se lopta puno izodbijala u našem kaznenom prostoru. Ali uvijek gledam pozitivno, reagovali smo dobro, stisnuli smo ih. Mislio sam da možemo izjednačiti, ali nismo uspjeli.”, rekao je Benitez koji već razmišlja o sljedećoj utakmici protiv Sunderlanda.

“Utakmica protiv Sunderlanda biće veoma važna za nas, navijači nam moraju biti 12. igrač.”, završava Rafael Benitez koji je nedavno došao na klupu Newcastlea što mu je treći engleski tim nakon što je trenirao Liverpool i Chelsea.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!