NaslovnicaVijestiSlaven Bilić bijesan na sudije utakmice protiv Chelseaja

Slaven Bilić bijesan na sudije utakmice protiv Chelseaja

West Ham kojeg sa klupe vodi hrvatski trener Slaven Bilić danas je remizirao protiv Chelseaja 2-2 na Stamford Bridgeu u 31. kolu Premiershipa.

Slaven Bilić

Bilić je nakon utakmice bio izrevoltiran suđenjem, pogotovo zbog sumnjive odluke o jedanaestercu kojeg je uspješno realizovao Cesc Fabregas. Slaven Bilić smatra da penala uopšte nije ni bilo jer prekšraj nije bio unutar 16 metara.

“Ne volim kukati ni tražiti izlaze. Način na koji su moji igrači igrali bio je fantastičan. Trebamo napustiti Stamford Bridge podignute glave. Međutim, moramo igrati ponovljenu utakmicu protiv Manchester Uniteda jer smo primili pogodak nakon prekršaja nad našim golmanom, a sada smo i ovdje ostali bez dva boda. Prekršaj nije bio ni blizu linije šesnaesterca, već je bio dosta dalje. To jednostavno nije jedanaesteac. Mi nikada ne dobivamo takve odluke u našu korist”, rekao je Bilić.

Chelsea je do penala došao u 89. minuti kada je Ruben Loftus-Cheek koji se ubacio ispred igrača Čekićara, Michaila Antonija te se spotaknuo od svoju nogu, a sudac Robert Madley pokazao na bijelu tačku.

“Jako smo razočarani. U jednu ruku je to dobro, jer smo igrali jako dobro. Igrali smo 2:2 na Stamford Bridgeu, domu engleskog prvaka. To dokazuje da idemo u pravom smjeru”, zaključio je Bilić.

Nakon gledanja ponovljenog snimka jasno se može zaključiti da jedanaesterac uopšte nije ni postojao, te da su Čekićari trebali slaviti. Sa ta tri boda West Ham bi zauzimao četvrto mjesto – mjesto koje vodi u Ligu prvaka, s bodom više od Cityja. No, ovako sa jednim bodom iz ove utakmice, West Ham je peti sa bodom manje od ‘Građana’ koji u nedelju dočekuje Uniteda u velikom derbiju Manchestera.

Chelseaju ovaj bod nije puno pomogao, nalaze se na tek 10. mjestu na tablici sa svega 41 bodom. Već dvije utakmice remiziraju, prvo protiv Stokea, a sada i protiv West Hama.

[su_netbet_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!