NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Antonio Conte potvrdio šta će biti sa Diegom Costom

SLUŽBENO: Antonio Conte potvrdio šta će biti sa Diegom Costom

Trener Chelseaja Antonio Conte potvrdio je da će Diego Costa klub napustiti ovog ljeta, iako je to odlučeno već početkom ove godine.

Conte potvrdio da odlazi Costa

Costa je prošlog mjeseca otkrio da ga je Conte obavijestio putem SMS poruke da mu njegove usluge više nisu potrebne na Stamford Bridgeu, nakon što je dvojac imao nekoliko sukoba tokom prošle sezone.

28-godišnjak je javno priznao da se želi vratiti u svoj bivši klub Atletico Madrid, a njegov odlazak je danas potvrdio i talijanski stručnjak.

Conte nije želio puno pričati o Costi, s obzirom da trenutno Španjolac nije sa ostatkom tima na predsezonskim pripremama, ali je priznao da će napadač uskoro napustiti klub.

“Ne volim pričati o igračima koji nisu ovdje s nama, ali jedino što vam mogu reći je da je situacija sa Costom bila vrlo jasna već u januaru/siječnju, i klubu i njegovom agentu. Za mene je rasprava o njemu završena.”

Costa je postigao 20 golova u Premier ligi prošle sezone kada je njegov tim i više nego zasluženo osvojio titulu prvaka. Klub iz zapadnog Londona je već našao zamjenu za njega. Prije par dana je potvrđeno da je postignut dogovor sa Real Madridom i da će na Stamford Bridge stići Alvaro Morata.

Još uvijek nije poznato šta će se desiti sa Costom, s obzirom da ukoliko ode u Atletico neće moći biti registrovan do početka sljedeće godine, kada madridskom klubu ističe zabrana.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!