NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea!

SLUŽBENO: Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea!

Borussia Dortmund je danas kompletirala transfer krilnog igrača Dynamo Kieva Andreya Yarmolenka.

Borussia Dortmund dovela zamjenu za Ousmanea Dembelea

Nakon što je u petak potvrđeno da je Ousmane Dembele otišao u Barcelonu za čak 105 miliona eura, klub iz Dortmunda je za njegovu zamjenu platio samo 25 miliona eura.

Kako je objavljeno na službenoj stranici kluba, Yarmolenko je potpisao četverogodišnji ugovor, a nosit će dres sa brojem devet, koji je prošle sezone nosio turski reprezentativac Emre Mor.

“Andrey je igrač kojeg smo pratili drugo vremena i koji je igrao na vrhunskom nivou, kako u klubu, tako i u reprezentaciji Ukrajine”, rekao je sportski direktor Borussije Michael Zorc.

27-godišnjak je bio na radaru nekoliko europskih velikana u posljednjih par sezona, u kojima je impresionirao u dresu ukrajinskog tima.

Krilni igrač je postigao 137 golova u 339 utakmica u svim takmičenjima u dresu Dynama, a za reprezentaciju je postigao 29 golova.

“Vrlo sam zahvalan što je Dynamo Kiev omogućio da odem u veliki europski klub. Radit ću naporno u Borussiji kako bih ispunio ciljeve, to je ono što uvijek radim.”

[su_cashout]

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!