NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Gary Neville novi trener Valencije

SLUŽBENO: Gary Neville novi trener Valencije

“Valencia je postigla dogovor sa engleskim trenerom Garyjem Nevillom, koji će postati trener prvog tima”, potvrđeno je na zvaničnom portalu kluba.

neville

Legendardni nogometaš Manchester Uniteda, Gary Neville, imenovan je novim trenerom Valencije, potvrđeno je iz kluba. Sa “šišmišima” je potpisao ugovor do kraja godine, a pomoćnik će mu biti njegov brat, Phil Neville.

“Apsolutno sam oduševljen zbog ove prilike koju sam dobio od Valencije. Ovo je veliki klub, a iz igračkih dana se sjećam kako strastvene navijače imaju. Radujem se radu sa tako talentiranom grupom igrača i veoma sam uzbuđen”, izjavio je za klupski portal.

Iz kluba nisu krili oduševljenje, pa se tako oglasio i predsjednik Layhoon Chan: “Zadovoljni smo jer smo doveli Garyja tako brzo. On je kombinacija sjajnog trenerskog iskustva koje je stekao u reprezentaciji Engleske, te svjetske igračke klase. Tokom svoje karijere je pokazao veliko liderstvo na terenu i van njega. Izuzetno je poštovan u engleskom nogometu, i ima sve predispozicije koje su nas uvjerile da je on pravi izbor za Valenciju.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

Gary Neville je jedan od najvećih engleskih nogometaša svih vremena. U svojoj igračkoj karijeri je osvojio 20 trofeja, uključujući osam naslova Premier lige, te dvije titule Lige prvaka.

Neville će biti predstavljen medijima u četvrtak popodne, a prvu utakmicu na klupi Valencije će odigrati protiv Lyona u srijedu, u okviru Lige prvaka.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!