NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz Chelseaja potvrdili da odlazi Falcao zajedno sa još dvojicom prvotimaca

SLUŽBENO: Iz Chelseaja potvrdili da odlazi Falcao zajedno sa još dvojicom prvotimaca

Iz Chelseaja je potvrđeno da klub napuštaju Radamel Falcao, Alexandre Pato i golman Marco Amelija, tri igrača koja su u klub stigla prošlog ljeta.

Iz Chelseaja potvrdili da odlazi Falcao

Plavce ovog ljeta očekuje veliki broj promjena nakon turbulentne sezone u kojoj je Jose Mourinho dobio otkaz, a zamijenio ga je Guus Hiddink u drugom dijelu sezone.

Iako još uvijek službeno nije predstavljen novim trenerom, Antonio Conte, koji je trenutno sa reprezentacijom Italije na Europskom prvenstvu, već je počao praviti remont tima, a prvi na udaru se našao pomenuti trojac.

Posuđeni igrači Falcao i Pato su se vratili u svoje klubove, Monaco i Corinthians, nakon što se nisu uspjeli pronaći pravu formu prošle sezone.

Falcaova posudba je obilježena velikim nizom povreda, čak pet mjeseci nije igrao zbog povrede koju je zadobio protiv Liverpoola u oktobru, dok se Pato nije uspio nametnuti Hiddinku.

Bivši napadač Milana je u klub stigao u januaru, ali nije nastupio sve do aprila, kada je u igru ušao sa klupe na utakmici protiv Aston Ville. Nakon toga uspio je upisati još samo jedan nastup, a onda je preselio na klupu.

U međuvremenu, Ameliju je u klub besplatno doveo Mourinho prošle godine kao treću opciju na golmanskoj poziciji, dok je Thibaut Courtois bio povrijeđen.

U posljednje vrijeme mnogo je špekulacija i o mogućim pojačanjima, a posljednja u nizu je navodni dolazak napadača Marseillea i belgijske reprezentacije Michya Batshuayija. 22-godišnjak je pregovarao sa Tottenhamom, a onda se u utrku uključio i klub iz zapadnog Londona, koji je ponudio čak 33 miliona funti za njega.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!