NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili da prvotimac napušta klub ovog ljeta

SLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili da prvotimac napušta klub ovog ljeta

Generalni direktor Juventusa Beppe Marotta potvrdio je da će Real Madrid aktivirati klauzulu u ugovoru i vratiti Alvara Moratu ovog ljeta.

Iz Juventusa potvrdili da prvotimac napušta klub ovog ljeta

23-godišnjak je u Torino stigao 2014. godine nakon što nije dobijao dovoljnu minutažu u prvom timu Real Madrida, u koji je stigao nakon šest godina igranja za mlađe selekcije kraljevskog kluba.

Za njega je interes u posljednje vrijeme pokazaoi Arsenal, pogotovo nakon što je Topnike odbio napadač Leicestera Jamie Vardy, koji je bio prva želja Arsenea Wengera.

Real Madrid će tako aktivirati klauzulu u ugovoru, te vratiti španjolskog reprezentativca u klub za 30 miliona eura, potvrdio je Marotta.

“Real Madrid će iskoristiti opciju kupovine Alvara Morate”, izjavio je Marotta za Corriere dello Sport, te nastavio: “Još uvijek čekamo pismenu ponudu i onda ćemo vidjeti, ali je malo vjerovatno da će ostati u klubu.”

Međutim, za Arsenal još uvijek nije sve izgubljeno, jer se očekuje da će madridski klub Moratu prodati odmah nakon što ga dovede, za puno veće novce.

Marotta je također komentarisao i špekulacije koje povezuju napadača Sassuola Dominica Berardija sa prelaskom u Inter.

“Berardi u Interu? Mislim da se neće to dogoditi, on je već odabrao drugi put. Procijenili smo njegov potencijalni dolazak u klub, ali on će za sada ostati u Sassuolu, sa kojim smo u dobrim odnosima i imamo dobru suradnju.”

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!