NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili da veznjak odlazi u Kinu

SLUŽBENO: Iz Juventusa potvrdili da veznjak odlazi u Kinu

Vezni igrač Juventusa, Brazilac Hernanes, blizu je odlaska u kineskog superligaša Hebei China Fortune, potvrdio je sportski direktor kluba Giuseppe Marotta.

Hernanes napušta Juventus

31-godišnjak nije uspio da se izbori za mjesto u prvoj postavi pored Samija Khedire i Miralema Pjanića, te je ove sezone skupio tek deset nastupa u Seriji A.

Kao rezultat toga, Brazilac će postati još jedan južnoamerikanac koji će karijeru nastaviti u Kini, a transfer bi trebao biti potvrđen već sutra, kako kaže Marotta.

“Sutra ujutro imamo sastanak i pokušat ćemo dogovoriti transfer Henanesa u Hebei China Fortune”, izjavio je za Football Italiju.

Sinoć je Hernanes bio izostavljen sa spiska pozvanih igrača za veliki derbi protiv Intera, u kojem je Juventus slavio rezultatom 1-0. U novom klubu će se pridružiti Ezequielu Lavezziju, kao i bivšem igraču Arsenala i Rome Gervinhu.

Hernanes je u Juventus stigao iz Intera 2015. godine za 11 miliona eura. Ukupno je u dvije sezone odigrao 32 utakmice, u kojima je postigao dva gola.

“Stara dama” je treutno vodeća u Seriji A sa 54 osvojena boda iz 22 utakmice, čak šest više od Napolija, koji ima odigranu utakmicu više, te je na dobrom putu da osvoji Scudetto šestu uzastopnu sezonu.

[su_euro_soccer_bonus]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!