NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Kurt Zouma napustio Stamford Bridge

SLUŽBENO: Kurt Zouma napustio Stamford Bridge

Ubrzo nakon što je potpisao novi ugovor sa ‘Plavcima’, defanzivac Chelseaja Kurt Zouma napustio je Chelsea i prešao u Stoke City, potvrđeno je danas na službenoj klupskoj stranici.

Kurt Zouma napustio Stamford Bridge

U priopćenju se navodi da će francuski reprezentativac sljedeću sezonu provesti na posudbi na bet365 stadionu.

Nakon što je pretprio ozbiljnu povredu koljena protiv Manchester Uniteda u drugoj polovici sezone 2015/16, 22-godišnjak se vratio na teren prošle sezone, u kojoj je odigrao svega 13 utakmica u svim takmičenjima, te upisao jednu asistenciju.

Tehnički direktor Michael Emenalo je povodom ovog transfera rekao: “Fantastično je što je Kurt produžio ugovor sa Chelseajem.”

“On je pokazao svoj talent otkako je stigao prije tri godine, a i nakon povrede se vratio na teren sa fantastičnim stavom. Sada ima priliku da igra redovno u Premier ligi i pomno ćemo pratiti njegov napredak u Stokeu.”

S obzirom da je Zouma bio tek četvrta opcija prošle sezone, pored Cesara Azpilicuete, Davida Luiza i Garyja Cahilla, nastupio je samo tri puta od prve minute u Premier ligi.

Iako je sposoban igrati na pozicijama desnog beka i defanzivnog veznog, 22-godišnjak će najvjerovatnije činiti štoperski duo sa kapitenom kluba Ryanom Shawcrossom.

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[su_watch_live_football]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!