Službeno: Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Ono o čemu se špekulisalo i pisalo u svim svijetskim medijima proteklih sedmica, danas je dobilo i službenu potvrdu. Ezequiel Lavezzi je potpisao ugovor sa kineskim klubom Hebei China Fortune, te tako postao još jedan u nizu sjajnih igrača koji su otišli u daleku Aziju.

Službeno Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Hebei je tako kompletirao jedan od najvećih transfera u svojoj historiji i svakako doveo veliko pojačanje za klub. Dojučerašnji fudbaler Paris Saint-Germaina potpisao je ugovor na dvije godine po kojem će zaraditi vrtoglavih 38 miliona eura, dok su Parižani na ime obeštećenja dobili 6 miliona.

Inače, već ranije ove zime u ovaj kineski klub su stigli velika imena poput Stéphane Mbie, nekadašnjeg igrača Seville, i Gervinha, bivšeg fudbalera Arsenala i donedavno Rome. 

Hebei China Fortune je tek ove sezone ušao u najviši rang kineskog fudbala, ali očigledno je da čelni ljudi ovog kluba imaju visoke ambicije i ogroman budžet, s obzirom kakve su sve igrače već doveli i kakvu će ekipu imati na raspolaganju.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Lavezzi trenutno ima 31. godinu i sigurno da ne bi imao dovoljno prostora u ekipi PSG-a, te se može reći da je potpisivanjem ovako unosnog ugovora Argentinac napravio dobar potez.

Podsjetimo, Lavezzi je svoju igračku karijeru počeo u Estudiantes de La Plati, zatim je tri godine prove igrajući za San Lorenzo de Almagro, da bi nakon toga prešao u Evropu i to u ekipu Napolija. Od 2012. godine je bio član francuskog prvaka PSG-a.

Oznake: