NaslovnicaVijestiSlužbeno: Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Službeno: Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Ono o čemu se špekulisalo i pisalo u svim svijetskim medijima proteklih sedmica, danas je dobilo i službenu potvrdu. Ezequiel Lavezzi je potpisao ugovor sa kineskim klubom Hebei China Fortune, te tako postao još jedan u nizu sjajnih igrača koji su otišli u daleku Aziju.

Službeno Lavezzi potpisao za kineski Hebei China Fortune!

Hebei je tako kompletirao jedan od najvećih transfera u svojoj historiji i svakako doveo veliko pojačanje za klub. Dojučerašnji fudbaler Paris Saint-Germaina potpisao je ugovor na dvije godine po kojem će zaraditi vrtoglavih 38 miliona eura, dok su Parižani na ime obeštećenja dobili 6 miliona.

Inače, već ranije ove zime u ovaj kineski klub su stigli velika imena poput Stéphane Mbie, nekadašnjeg igrača Seville, i Gervinha, bivšeg fudbalera Arsenala i donedavno Rome. 

Hebei China Fortune je tek ove sezone ušao u najviši rang kineskog fudbala, ali očigledno je da čelni ljudi ovog kluba imaju visoke ambicije i ogroman budžet, s obzirom kakve su sve igrače već doveli i kakvu će ekipu imati na raspolaganju.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Lavezzi trenutno ima 31. godinu i sigurno da ne bi imao dovoljno prostora u ekipi PSG-a, te se može reći da je potpisivanjem ovako unosnog ugovora Argentinac napravio dobar potez.

Podsjetimo, Lavezzi je svoju igračku karijeru počeo u Estudiantes de La Plati, zatim je tri godine prove igrajući za San Lorenzo de Almagro, da bi nakon toga prešao u Evropu i to u ekipu Napolija. Od 2012. godine je bio član francuskog prvaka PSG-a.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!