NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Liverpool dobio novo pojačanje!

SLUŽBENO: Liverpool dobio novo pojačanje!

Iz Liverpoola su danas potvrdili dolazak mladog njemačkog golmana Lorisa Kariusa iz Mainza u transferu vrijednom 4,7 miliona funti.

Liverpool dobio novo pojačanje

22-godišnjak, koji je već skupio nevjerovatan 91 nastup u Bundesligi, je treće pojačanje Jurgena Kloppa u njegovoj prvoj sezoni na Anfieldu, nakon što su klub prethodno stigli kamerunski reprezentativac Joel Matip i veliki srpski talent Marko Grujić.

Novi golman će nositi dres sa brojem jedan, koji je sam zatražio, a koji prethodno nije pripadao nikome.

Karius, koji je već pokazao svoj kvalitet u najjačem njemačkom rangu, bit će velika konkurencija Simonu Mignoletu sljedeće sezone u Premier ligi. Adam Bogdan će napustiti klub, dok će Danny Ward po svemu sudeći sljedeću sezonu provesti na posudbi u Huddersfieldu.

Loris Karius je prošlog mjeseca priznao da bi bilo lijepo igrati u Engleskoj ponovo, nakon što je već igrao u mladoj akademiji Manchester Cityja u periodu između 2009. i 2011. godine. Također je nadodao da bi se odlučio za povratak ukoliko pravi klub bude zainteresovan za njega.

Očito je interes Liverpoola oduševio mladog Kariusa, koji ne želi propustiti priliku daljnjeg razvoja pod vodstvom Kloppa. Njemački stručnjak je veoma cijenjen u Mainzu, gdje je proveo čak sedam godina u periodu između 2001. i 2008. godine.

22-godišnji Nijemac je navodno imao otkupnu klauzulu nešto više od 8 miliona funti, ali je ta cifra smanjena, te će ga Liverpool platiti čak duplo manje.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!