NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Miralem Pjanić stigao u Juventus za 32 miliona eura

SLUŽBENO: Miralem Pjanić stigao u Juventus za 32 miliona eura

Juventus je danas kompletirao transfer Miralema Pjanića iz Rome, koji je sa novim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a odšteta iznosi 32 miliona eura.

Miralem Pjanić stigao u Juventus za 32 miliona eura

Ovo je veliki udarac za Chelsea, koji se također povezivao sa dovođenjem bosanskohercegovačkog reprezentativca ovog ljeta, ali prvak Italije je ipak bio brži, te je završio pregovore sa rimskom vučicom.

Pjanić je prije par dana poslao pismo čelnicima Rome u kojima iznosi svoje namjere o odlasku iz kluba i prelasku u Juventus, te da želi aktivirati svoju otkupnu klauzulu.

26-godišnjak, koji je ovog jutra bio na medicinskim pregledima u Staroj dami, platio je 20% svoje otkupne klauzule kako bi se ostvario ovaj transfer, potvrdio je generalni direktor Rome Mauro Baldissoni.

“Da razjasnimo jednu stvar prije svega, u normalnom svijetu direktor kluba ne bi trebao dolaziti ovdje i davati intervjue kako bi porekao nešto što je glupost”, izjavio je Baldissoni za The Guardian.

“Ovo je pismo koje je AS Roma primila: ‘Ovim riječima vas želim obavijestiti o svojoj namjeri da aktiviram svoje pravo transfera u drugi klub, što je u skladu sa našim prethodnim sporazumima. Također vas želim obavijestiti da ću platiti 20% otkupne klauzule što će ići direktno klubu koji otkupljuje moj ugovor, a to je Juventus. Zahvaljujem vam i zahtijevam da održite pregovore kako bi se kompletirao moj transfer. S poštovanjem, Miralem Pjanić.'”

Direktor Juventusa, Beppe Marotta, potvrdio je za La Gazzettu dello Sport da je Pjanić taj koji se potrudio da se kompletira njegov transfer u talijanskog prvaka.

“Operacija Pjanić je završena na pritisak igrača, koji je veoma želio ovaj transfer u Juventus aktiviranjem otkupne klauzule koju je već dogovorio sa Romom.”

Pjanić je u Rim stigao 2011. iz Lyona i od tada je postao vrlo važan član Rominog tima. Bosanski veznjak je postigao deset ligaških golova ove sezone, a čak njih šest je bilo izvan kaznenog prostora, a kreirao je ukupno 80 prilika, što je više od svih njegovih suigrača.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!