NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Napadač AC Milana napustio San Siro

SLUŽBENO: Napadač AC Milana napustio San Siro

Napadač AC Milana Gianluca Lapadula službeno je predstavljen kao novo pojačanje Genoe.

Lapadula napustio AC Milan

27-godišnji Talijan u klub je stigao na jednogodišnju posudbu uz obavezu kupovine na kraju sezone.

Lapadula iza sebe u dresu Milana ima odličnu sezonu, u kojoj je postigao osam golova i upisao tri asistencije u Seriji A u 27 utakmica, od kojih je samo 12 počeo od prve minute.

S obzirom da su Rossoneri doveli Andrea Silvu ovog ljeta, te da je i dalje u klubu i  Carlos Bacca, Gianluca je ispao iz planova Vincenza Montelle za nadolazeću sezonu.

Lapadula je na službenom twitter profilu napisao: “Nova avantura koju su željele obje strane. Ponosan sam što sam dio najstarijeg kluba u Italiji.”

Genoa je za posudbu platila 2 miliona eura, te će na kraju sezone morati platiti 11 dodatnih miliona za napadača. Ovo je Lapadulin čak 13. klub u profesionalnoj karijeri, koju je počeo u redovima Pro Vercellija 2007. godine.

[su_bonus]

[su_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!