NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Niko Kranjčar prešao u New York Cosmos

SLUŽBENO: Niko Kranjčar prešao u New York Cosmos

Bivši igrač Tottenhama i Portsmoutha Niko Kranjčar prešao je u američkog drugoligaša, New York Cosmos.

Niko Kranjčar prešao u New York Cosmos

31-godišnji bivši hrvatski reprezentativac u klub stiže iz Dynamo Kijeva, nakon što se baš i nije naigrao u Ukrajini. Upisao je samo 13 nastupa za ukrajinski klub, a većinu vremena je proveo na posudbi u Queens Park Rangersu.

Kranjčar je nabolje trenutke u karijeri imao u Portsmouthu, sa kojim je osvojio FA Kup u sezoni 2007/08, a također je vrlo uspješno igrao i u Tottenham Hotspuru. Veznjak, koji je veoma tehnički potkovan, prema mišljenju čelnika novog kluba, je baš igrač koji im je trebao.

Nakon prelaska, za službenu klupsku stranicu izjavio je: “Uživao sam trenirajući u ovom klubu, rad sa igračima i trenerima je jedno veliko iskustvo. Mislim da mi odgovara stil igre koji se ovdje igra, i uzbuđen sam jer ću službeno predstavljati klub na terenu ove sezone.”

Sportski direktor i trener kluba Giovanni Savarese je očito oduševljen novim pojačanjem, te tvrdi da je Kranjčar pojačanje svjetske klase.

“Niko nije samo svjetska klasa, već i fantastična osoba. Ima elitnu viziju i velike tehničke sposobnosti sa loptom u nogama, a uvjereni smo da nam može donijeti kreativnosti u našem napadačkom pristupu.”

Kranjčar je većinu karijere proveo igrajući u Engleskoj, od 2006. do 2012. godine igrao je za Portsmouth, odnosno Tottenham Hotspur, nakon čega je otišao u ukrajinski Dynamo. Posljednje dvije sezone je proveo igrajući u Qeens Park Rangersu kao posuđen igrač.

Prošlog ljeta mu je uručen otkaz u Dynamu, nakon čega je otišao u Sjedinjene Američke Države, gdje je trenirao sa Cosmosom, koji su zadovoljni onim što su vidjeli od bivšeg hrvatskog reprezentativca.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!