NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Novi Ibrahimović stigao u Borussiju Dortmund

SLUŽBENO: Novi Ibrahimović stigao u Borussiju Dortmund

Borussia Dortmund je danas kompletirala dovođenje 17-godišnjeg Alexandra Isaka iz AIK-a, kojeg mnogi nazivaju nasljednikom Zlatana Ibrahimovića.

Talentirani Šveđanin je navodno bio u pregovorima sa Real Madridom, no Thomas Tuchel ga je u posljednjem trenutku nagovorio da se predomisli i dođe u Dortmund.

Isak, koji je već nastupio za švedsku reprezentaciju, postigao je i prvi gol nedavno, te tako postao najmlađi strijelac u povijesti reprezentacije.

On je prošle sezone u dresu AIK-a postigao deset golova u 24 nastupa, te tako privukao pažnju mnogih europskih velikana, uključujući i Real Madrid.

Dolazak Isaka u Borussiju i nije toliko čudan, jer se u timu iz Dortmunda već nalaze neki od najvećih talenata na svijetu u ovom trenutku, kao što su Emre Mor i Ousmane Dembele.

Cijena transfera je navodno 9,8 miliona eura, te je tako Isak postao najskuplji Šveđanin svih vremena, pobijedivši Zlatana Ibrahimovića, kojeg je Ajax 2001. godine doveo za 8,7 miliona eura iz Malmoa.

Borussia Dortmund je trenutno na četvrtom mjestu u Bundesligi sa 30 osvojenih bodova iz 17 odiganih utakmica. Vodeći Bayern Munchen ima 42 boda iz isto toliko utakmica, a prati ga RB Leipzig sa tri boda manje, te Hoffenheim sa 31 bodom.

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!