NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Porto doveo prvo ovoljetno pojačanje

SLUŽBENO: Porto doveo prvo ovoljetno pojačanje

Porto je kompletirao transfer Watfordovog defanzivca Miguela Layuna, nakon što je Meksikanac sezonu proveo na posudbi u portugalskom klubu.

Porto doveo prvo ovoljetno pojačanje

27-godišnjak je prošlog augusta stigao na jednogodišnju posudbu na Dragao stadion, nakon što je već u dresu Watforda odigrao prve četiri premierligaške utakmice na startu sezone.

Iako Porto ima vrlo razočaravajuću sezonu iza sebe, nakon što je završio tek na trećem mjestu u domaćem prvenstvu, Layun je impresionirao postigavši šest golova u 41 nastupu za klub.

Prema pisanjima engleskih medija, Watford je prošlog ljeta za njega primio ponudu od 500,000 eura za jednogodišnu posudbu, a sada će dobiti dodatnih šest miliona eura za otkup njegovog ugovora.

Layun, koji je 32 puta nastupio za meksičku reprezentaciju, odigrao je svih šest utakmica za Porto u Ligi prvaka ove sezone, te pritom kreirao devet prilika i imao prosjek tačnih dodavanja od 82 posto.

On je prvo zvučnije ime koje odlazi sa Vicarage Roada ovog ljeta, a u klub će navodno stići Jerome Sinclair iz Liverpoola. Od Watforda se očekuje vrlo zanimljiv transfer rok u kojem će biti vrlo aktivni nakon što su dobili novog trenera, Waltera Mazzarija, koji dolazi kao zamjena za Quiqea Sancheza Floresa.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!