NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Roma dovela deveto i najveće pojačanje ovog ljeta

SLUŽBENO: Roma dovela deveto i najveće pojačanje ovog ljeta

Roma je iskoristila opciju kupovine Stephana El Shaarawyja iz Milana, koji je sa rimskim klubom potpisao četverogodišnji ugovor.

Roma dovela deveto i najveće pojačanje ovog ljeta Shaarawy

El Shaarawy je početkom prošle sezone stigao u Monaco na posudbu kako bi povratio staru formu, ali odlazak u Francusku se ispostavio kao loša odluka, te je već na polusezoni otišao na novu posudbu u Romu, gdje je podsjetio na svoje najbolje dane iz Milana.

U 16 ligaških nastupa za rimsku vučicu postigao je osam golova i pomogao timu da završi treći na tabeli, te će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.

Roma je na svojoj službenoj stranici potvrdila da je iskoristila opciju kupovine Talijana koji je potpisao četverogodišnji ugovor, dok je cijena transfera 13 miliona eura.

El Shaarawy, koji je trenutno sa reprezentacijom na Europskom prvenstvu, ima tek 23 godine i napustio je Milan poslije preko 100 odigranih utakmica za Rossonerre.

On je nakon potpisa ugovora izjavio: “Danas je vrlo važan dan za mene jer sam postao novi igrač Rome. Želio bih zahvaliti predsjedniku Pallotti, sportskom direktoru Sabatiniji, treneru Spallettiju, suigračima i svima u Romi za povjerenje koje su pokazali u mene od prvog dana, a posbno navijačima koji su me dočekali s toplotom i ljubavlju. Nadam se da ću im uzvratiti povjerenje, Daje Roma!”

Romu je nedavno napustio bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić, koji je prešao u velikog rivala Juventus. U posljednjih par dana sa odlaskom su povezivani i Radja Nainggolan i Edin Džeko, jedan sa Chelseajem, drugi sa Sunderlandom.

[su_betathome5besplatno]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!