NaslovnicaVijestiSmrt legendarnog nogometaša potresla mnoge

Smrt legendarnog nogometaša potresla mnoge

Legendarni nizozemski nogometaš i trener Johan Cruyff preminuo je danas u 69. godini od raka pluća.

cruyff (640 x 400)

“On je bio jedan od najvećih, najvećih nogometaša zbog kojih su ljudi bili uzbuđeni. Publika je mnogo očekivala kada je Johan bio na terenu. U njegovoj glavi nije bilo negativnih misli. Volio je nogomet, volio je sport i volio je život. On je bio jedan od najvećih nogometaša koje sam ikada vidio, u istoj klasi kao Pele, Di Stefano i Maradona. Njegov način igre je potpuno promijenio nogomet, a taj utjecaj se vidi iu današnjem nogometu – rekao je Charlton, prenijeli su britanski mediji.

Brojni bivši i sadašnji nogometaši, sportske organizacije i savezi oprostili su se danas od Krojfa, a svjetski mediji prenose Krojf izjave koje je davao tijekom karijere, igračke i trenerske.

“Ako ne možeš pobijediti, pobrini se da ne izgubiš”, rekao je Cruyff.

“Da sam želio da razumiješ, objasnio bih ti bolje”, rekao je svojevremeno bivši trener Barcelone.

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je Cruyjff zauvijek obilježio nogomet.

“On je bio izvanredan nogometaš, jedan od najboljih koje je svijet vidio. Simbol elegantne igre. Inspiracija, izvor divljenja navijača. Zauvijek je obilježio nogometnu povijest”, rekao je on.

Bivši nizozemski reprezentativac Ronald de Boer rekao je da je Cruyff najbolji nogometaš kojeg je imala ta zemlja, a od bivšeg nogometaša Ajaxa oprostio se i nizozemski kralj Willem-Alexander.

“Nizozemska je izgubila jedinstvenu i genijalnu zvijezdu koja je sportu dala novo lice. On je bio ikona Nizozemske”, naveo je kralj Willem-Alexander.

Legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer rekao je da mu je teško što se oprašta od Cruyffa.

“Šokiran sam. On nije bio samo moj dobar prijatelj, bio mi je kao brat”, rekao je Beckenbauer, koji je igrao protiv Cruyffa u finalu Svjetskog prvenstva 1974. godine, u kome je Zapadna Njemačka pobijedila Nizozemsku s 2:1.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!