NaslovnicaVijestiŠok iz Italije: Nekadašnjem klubu iz Serije A u kojem su igrali...

Šok iz Italije: Nekadašnjem klubu iz Serije A u kojem su igrali veliki igrači prijeti gašenje!

Iz Italije nam dolaze vrlo žalostne vijesti koje se tiču nekadašnjeg stabilnog prvoligaša Palerma! Naime zbog ogromnih dugovanja klubu prijeti bankrot i vrlo vjerovatno gašenje kluba. Klub čiji su dres nosili asovi kao što su Dybala i Cavani kako stvari stoje broji svoje posljednje dane.

Šok iz Italije

Kontroverzni vlasnik Palerma Maurizio Zamparini već neko vrijeme pokušava pronaći nove vlasnike, ali neuspješno. Klub, koji je godinama igrao u elitnoj talijanskoj Serie A i kub za koji su igrali mnogi veliki igrači, trenutno ozbiljno koketira s bankrotom.

>> Legendarni Ronaldo izabrao najboljih 11 svih vremena

Sicilijski klub suočen je s velikim problemima, navodi se u talijanskim medijskim izvješćima, a očekuje se da će se dug povećati na astronomski iznos od 70 milijuna eura, a stečajni postupak već je započeo. Tim iz Serie B, koji je čak bio na vrhu ljestvice prije početka 15. kola, mogao bi završiti slično kako je i završila Modena – gašenjem! Zbog velikih dogovanja klub iz Modene je prestao sa djelovanjem te istupio iz treće lige.

[su_watch_live_football]

Kakva će biti sudbina Palerma još je teško predvidjeti a u ovom trenutku italijanski mediji prenose da bi klub iz Sicilije mogla zadesiti ista sudbina kao i Modenu.  Za Palermo trenutno nastupa reprezentativac BiH, Mato Jajalo, a u prošlosti su dres ovog kluba nosili igrači koji su trenutno među najboljima na svijetu – Paolo Dybala, Edinson Cavani, Javier Pastore, Mateo Darmian, Andrea Belotti i mnogi drugi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!