NaslovnicaVijestiŠok iz Osijeka: Luki Modriću prijeti pet godina zatvora?

Šok iz Osijeka: Luki Modriću prijeti pet godina zatvora?

Šok iz Osijeka: Luki Modriću prijeti pet godina zatvora? Osječko tužilaštvo danas je saslušalo hrvatskog reprezentativca i člana Real Madrida Luku Modrića zbog sumnje da je prošli mjesec lažno svjedočijo na suđenju Zdravku Mamiću. Modrić je nakon saslušanja okupljenim novinarima rekao da je govorio istinu te da nije napravio nikakav prekršaj.

Luki Modriću prijeti pet godina zatvora?

Tužilaštvo sumnja da Modrić unatoč upozorenju osječkog suda na suđenju Zdravku Mamiću i još trojici optuženih  zbog raznih malverzacija i utaje poreza, nije govorio istinu i ako je bio je svjestan da je to prekršaj i kažnjivo dijelo. Modrić je naime promjenio svoje iskaze u poređenju sa onim koje je dao tužilaštvu 2015. godine kada je govorio protiv Mamića što prije mjesec dana nije bio slučaj.

Nakon jednosatnog saslušanja, Luka Modrić je osiječkom tužilaštvu rekao da je došao u Osijek da “predstavi svoju odbranu i da kaže istinu i samo istinu kao što je i do sada govorio. Moja savjest je mirna i siguran sam da će tako biti i na kraju postupka. Ja sam siguran da nisam napravio nikakav krivični prekršaj.”

>> Veliko pojačanje Arsenala za sljedeću sezonu!

Tužilaštvo je protiv Modrića podiglo istragu zbog sumnje na lažno svjedočenje i promjenu iskaza. Sumnja se da Modrić nije govoio istinu kada je smonjiao aneks kojij je potpisan 2004 godine između njega i Dinama, prema kojem klub i igrač dijele profit od transfera.

[su_live_koeficijenti]

Modrić je prošli mjesec promjenio iskaz koji je dao prije dvije godine, što je izazvalo sumnju ali i ogorčenje dijela hrvatske javnosti. On je se branio činjenicom da je mislio na aneks koji su potpisali on i Mamić u privatnom ugovoru. Ukoliko se sumnja pokaže tačna Modriću prijeti 6 mjeseci do 5 godina zatvora.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!