NaslovnicaVijestiŠOK U CHELSEAJU: Maurizio Sarri izostavio zvijezdu vrijednu 40 miliona eura sa...

ŠOK U CHELSEAJU: Maurizio Sarri izostavio zvijezdu vrijednu 40 miliona eura sa liste igrača koji će nastupiti u Europskoj ligi!

Treće najskuplje pojačanje Chelseaja u prošlom ljetnom prelaznom roku Danny Drinkwater izostavljen je sa liste igrača koji će nastupiti u Europskoj ligi ove sezone.

Drinkwater propušta Europsku ligu

28-godišnjak nije bio pozvan ni na jednu od četiri utakmice koje je Chelsea odigrao u novoj sezoni Premier lige, a sada je izgubio i svaku šansu da zaigra u grupnoj fazi Europske lige, gdje će ‘Plavci’ snage odmjeriti sa BATE Borisovom, PAOK-om i Videotonom u grupi L.

[su_bet365_koeficijenti]

Engleski reprezentativac je na Stamford Bridge stigao iz Leicester Cityja za oko 38 miliona eura prošlog ljeta, ali je pod vodstvom bivšeg trenera Antonija Contea odigrao tek 22 utakmice prošle sezone. Engleski mediji su izvijestili kako mu je novi trener Maurizio Sarri odmah nakon dolaska u klub poručio kako ne računa na njegove usluge, te da on može napustiti klub, ali do toga nije došlo.

U Chelsea su ranije ovog ljeta stigla dva nova veznjaka, a riječ je o zvijezdi Napolija Jorginhu, koji je stigao za 60 miliona eura, te zvijezdi Real Madrida Mateu Kovačiću, koji je stigao na posudbu. Pored njih dvojice, u klub se vratio i talentirani Ruben Loftus-Cheek, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Crystal Palaceu, te je Sarri bio primoran otpisati nekog od veznjaka, i na kraju se odlučio upravo za Drinkwatera.

Igrači Chelseaja koji će nastupiti u Europskoj ligi ove sezone:

Golmani: Kepa Arrizabalaga, Willy Caballero
Defanzivci: Antonio Rudiger, Marcos Alonso, Davide Zappacosta, Gary Cahill, Andreas Christensen, Cesar Azpilicueta, David Luiz, Emerson Palmieri, Ethan Ampadu
Veznjaci: Cesc Fabregas, Jorginho, N’Golo Kante, Ross Barkley, Mateo Kovačić, Ruben Loftus-Cheek, Victor Moses
Napadači: Alvaro Morata, Eden Hazard, Pedro, Willian, Olivier Giroud


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!