NaslovnicaVijestiŠok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije...

Šok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije ide reprezentacije Čilea?

Šok u Južnoj Americi: Doping skandal u reprezentaciji Perua, u dodatne kvalifikacije ide reprezentacije Čilea? U dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018, moglo bi doći do promjene učesnika: prema izvješću južnoameričke radio stanice RPP, nogometna federacija Južne Amerike istražuje sumnju na doping prekršaj u reprezentaciji Čilea.

Šok u Južnoj Americi

Jedan od peruanskih nogometaša navodno je pao na doping kontroli nakon utakmice s Argentinom. Ukoliko oduzmu barem jedan bod reprezentaciji Perua, oni će ostati bez dodatnih kvalifikacija.

[su_bonus]

Ako se sumnje dokažu tačnim, Peru bi mogao izgubiti peto mjesto u južnoameričkoj grupi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a time i pravo na dodatne kvalifikacije.

>> Koliko prilika Lionel Messi mora propustiti kako bi stigao Cristiana Ronalda ove sezone?

Prema RPP-u, južnoamerička federacija Conmebol obavijestila je peruanski savez da je jedan od njihovih igrača pao na doping testu nakon utakmice s Argentinom. Rezultat je bio 0:0, a u tom  trenutku Peru je obezbjedio peto mjesto, a time i mogućnost nastupa u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Peru bi trebao odigrati utakmicu dodatnih kvalifikacija s predstavnikom Oceanije Novim Zelandom 10. i 15. novembra. Ako južnoamerička federaija oduzme barem bod reprezentaciji Perua, Čile će zauzati njihovo peto mjesto te obezbjediti nastup u dodatnim kvalifikacijama.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!