NaslovnicaVijestiŠok u Kataloniji: Lionel Messi neće produžiti ugovor sa Barçom?

Šok u Kataloniji: Lionel Messi neće produžiti ugovor sa Barçom?

Prva zvijezda Barcelone i jedan od najboljih nogometaša današnjice Lionel Messi odlučio je da ne produži ugovor s klubom, što je izazvalo šok u Kataloniji, tvrdi španjolska Marca.

lionelmessisevillafcvfcbarcelonalagubxwi3g-hlx-640-x-444

Prema navodima tog uglednog lista, koji je, međutim, naklonjen Real Madridu, Messi je odluku o neprodužavanju ugovora donio još u srpnju, i o tome je obavijestio prvo oca, a onda i predsjednika Barcelone Josepa Bartomeua. Prema navodima Marce, igrač je razmišljao čak i ranije prekinuti ugovor.

Bartomeu je poslije početnog šoka pozvao sve da ostanu mirni i Mesiju rekao da ponovno razmisli i podsjetio ga da je obeštećenje za njega 250 milijuna eura, koliko je određeno kada je Argentinac 2014. godine sedmi put produžavao ugovor s klubom. Stvari su ostale na tome i drugih kontakata između strana nije bilo.

Ovakva Messijeva odluka vjerojatno je bila izazvana serijom osobnih i sportskih nevolja u tom razdoblju. Leo i njegov otac Jorge osuđeni su u srpnju na 21 mjesec zatvora za tri odvojene točke porezne prijevare, a još dva člana obitelji osuđena su jer nisu prijavila dobitak od prava na sliku nogometaša.

Messi je osim toga platio i dva milijuna eura kazne jer nije izvijestio zaradu, dok je njegov otac platio 1,5 milijuna eura.

Samo 11 dana prije te presude, Argentina je poražena u finalu jubilarnog Copa America od Čilea, a Messi je promašio odlučujući penal u penal-seriji. To mu je bio treći reprezentativni poraz u finalima u tri godine, nakon čega je objavio da se povlači iz nacionalnog tima, ali se kasnije predomislio.

Upravo je ta promjena mišljenja razlog što se Bartomeu nada da nije sve gotovo s Messijem. Nove ugovore potpisali su Neymar, Sergio Busquets i Javier Mascherano. Luis Suarez je blizu novog ugovora, a onda slijede obnavljanja sa Marc-Andreom ter Stegenom, Andresom Iniestom i Ivanom Rakitićem.

Očekuje se da će poslije toga Bartomeu pozvati Jorgea Messija. Predsjednik Barcelone je 1. studenog rekao da će pregovori oko novog Mesijevog ugovora početi za dva mjeseca.

“Ne znam što će se dogoditi u budućnosti, ali ću probati da mu objasnim da je u najboljem klubu na svijetu, da je ovo najbolje mjesto za život i da s nama provodi najbolje dane svog života”, rekao je tada Bartomeu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!