NaslovnicaVijestiŠOK ZA BARCU: Suspendovat ćemo Camp Nou ukoliko navijači nastave to da...

ŠOK ZA BARCU: Suspendovat ćemo Camp Nou ukoliko navijači nastave to da rade!

Nakon reprezentativne pauze u Španiji je došlo do najozbiljnijih i najizravnijih prijetnji, koje su upućene Barceloni od strane nogometno saveza Španije. Oni su jasno i glasno rekli da će suspendovat stadion Camp Nou ukoliko navijači ovog kluba nastave sa navijanjem koje u sebi sadrži političke poruke oko ocijepljenja Katalonije.

Suspendovat ćemo Camp Nou

Javier Tebas, predsjednik španjolskog nogometnog saveza, se je u razgovoru za popularni časopis iz Madrida, Marcu, dotaknuo težnje za neovisnost, za kojim žudi Katalonija te također moguće suspenzije za Barcelonin stadion Camp Nou.

[su_bonus]

Tebas je zaprijetio kako će ukoliko se incident ponovi u narednim kolima La Lige struktura i vodstvo saveza biti primorana da suspenduje stadion ili u naboljem slučaju da Barcelona domaće utakmice igra bez publike. Kako je on rekao, nije u pitanju samo Katalonija, nego i uvrede na račun drugih oblasti u Španiji.

>> U klub stiže besplatno: Real Madrid dovodi novog golmana!

“Uzvike u kojima se spominje otcijepljenej Ktalonije ne možemo kazniti ili zabraniti. Na taj način oni ne krše nikakva prava. Ali ako u svom navijanju omalovažavaju Španiju, mi ćemo morati poduzeti odgovarajuće sankcije. Sljedeći put kad čujemo povike “Puta Espana” nećemo oklijevati i lako možemo suspendirati Camp Nou “, rekao je Tebas.

Puta Espana u prevodi znači “Španija je kurva” a Tebas je rekao kako će on lično sankcionisati klub ukoliko se sličan ili isti incident ponovi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!