NaslovnicaVijestiŠokantna izjava Zlatana Ibrahimovića o Rooneyu i Ronaldu

Šokantna izjava Zlatana Ibrahimovića o Rooneyu i Ronaldu

Ova šokantna izjava Zlatana Ibrahimovića naljutila i povrijedila je Cristiana Ronalda. Zlatan tvrdi da je Wayne Rooney radio sav težak posao za Ronalda kada su ove zvijezde igrale zajedno u Manchester Unitedu, od 2004. do 2009. godine.

Šokantna izjava Zlatana Ibrahimovića

Ibrahimović je obavio razgovor za novi dokumentarac o Rooneyu – koji će biti emitovan naredne sedmice na BBC-u, a on tvrdi da Wayne Rooney nije dobio zasluge koje je zaslužio kada je igrao sa Ronaldom u Manchester Unitedu.

“Kada je igrao sa Ronaldom, Wayne je radio sav posao,” rekao je Šveđanin.

“Ali on nije dobio nikakve zasluge za to, jer je Ronaldo postizao sve golove.”

Istina je da je Rooney bio vrlo vrijedan, vraćao se u odbranu i na mnogo više pozicija kada je to bilo potrebno, ali Ronaldo je dobio više zasluga zbog toga što je bio odlučniji kada je to bilo potrebno.

Betfair je danas ponudio fantastičnu promociju za utakmicu Manchester United – Wolfsburg, promociju koja vrijedi i za sve nove korisnike iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, Crne Gore i Makedonije pa svakako iskoristite ovu promociju, i uzmite udvostručene koeficijente!

Sa Rooneyom i Ronaldom, Manchester United je osvojio titulu 2007, 2008 i 2009. godine. U sve tri sezone Ronaldo je postigao više golova od svog kolege Wayne-a.

Bez Ronalda, Manchester United ne bi osvojio titulu Premier lige u sezoni 2007/08 i titulu Lige prvaka u istoj sezoni.

Portugalac je postigao 42 gola u 49 nastupa, 31 je postigao u Premier ligi, i tada je osvojio svoj prvi Ballon d’Or.

Rooney, za razliku od Ronalda je postigao 12 golova u Premier ligi, a 18 u svim natjecanjima.

U istinu, Ronaldo i Rooney su hvalili jedan drugog na vrlo lijep način. Tadašnji trostruki napad Manchester Uniteda kojeg su činili Rooney, Ronaldo i Carlos Tevez je bio jedan od najboljih napada Sir Alex Fergusona u njegovoj 26-godišnjoj karijeri.

Ali Zlatan je izgleda slab na Rooneya.

“Volio bih igrao s njim u istom timu. Izgleda da ću se ipak morati zadovoljiti gledajući ga kako igra.”
[touchcarousel id=’1′]

Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!