NaslovnicaVijestiSolari objasnio zbog čega Isco ne igra

Solari objasnio zbog čega Isco ne igra

Trener Real Madrida Santiago Solari, objasnio je zbog čega Isco nema veliku minutažu ove sezone. Sjajni veznjak bio je jedan od najvažnijih igrača u timu kod Zinedinea Zidanea.

Ofanzivni vezista Reala iz Madrida Isco nije bio ni na klupi protiv Rome u petom kolu Lige prvaka na utakmici u Rimu. U Španjolskoj se dosta prašine diže oko njegove sve manje minutaže i mnogi govore da će on uskoro napustiti Real ako mu Santiago Solari i dalje bude uskraćivao priliku.

To što je Isco izostao nije spriječilo Real da slavi na Olimpicu protiv Rome 2:0. Tim rezultatom Real je obezbijedio prolaz dalje pa je to mala utjeha za generalno katastrofalnu sezonu Madriđana. Svi mogu da budu zadovoljni osim Isca koji nije bio ni na klupi na kojoj su bili Fede Valverde i Vinicius pre njega.

“To su potezi koje napraviš u određenom momentu. Ovdje smo zbog toga. Ova odluka je bila sportska i tu nema više ničeg drugog. Nema startera i izmjena u nogometu. Do igrača je da li će da li će biti na 100% kako bi ih treneri izabrali”, kaže Santiago Solari.

Inače Isco je kažu španjolski novinari bio 100% fizički spreman za meč sa Romom, pa su zato još snažnije spekulacije da je Isco u svađi sa Solarijem.

Novi trener Reala je na drugoj strani pohvalio Marcosa Llorentea, nogometaša koji ima 23 godine i koji je odlično kontrolisao situaciju na sredini terena. Do meča sa Romom Llorente je igrao samo 11 minuta u La Ligi.

“Mi smo ovdje da bismo pravili odluke, nekad su one ispravne nekad ne. Uvijek je lakše pričati poslije utakmice, ali mi moramo da pričamo i prije. Veoma sam srećan kako je igrao, on je primjer profesionalca koji ima mnogo discipline. Veoma dobro radi i imao je spektakularnu utakmicu. Trenira dobro svakodnevno i zato smo mogli tako da igramo danas”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!