NaslovnicaVijestiSOLSKJAER OTKRIO: Evo što je legendarni Ferguson dozvoljavao samo Ronaldu i nikome...

SOLSKJAER OTKRIO: Evo što je legendarni Ferguson dozvoljavao samo Ronaldu i nikome više!

Dres Manchester Uniteda kroz povijest su nosili neki od najboljih igrača svih vremena, kao što su George Best, Bobby Charlton, Eric Cantona, Ryan Giggs, David Beckham, Paul Scholes i Wayne Rooney. Međutim, nitko od njih nije igrao na nivou na kojem je igrao Cristiano Ronaldo.

Ferguson dozvoljavao samo Ronaldu

Mnogi su bili skeptični kada su ‘Crveni vragovi’ za njega Sportingu platili 19 miliona eura davne 2003. godine, kada je imao samo 18 godina. Šest godina kasnije, Portugalac je napustio Old Trafford za tada rekordnih 97 miliona eura i otišao u redove španjolskog velikana Real Madrida, nakon što je osvojio tri puta Premier ligu, jednom FA Kup, jednom Ligu prvaka, te nakon što je postao prvi igrač Uniteda u posljednjih 40 godina koji je osvojio Zlatnu loptu.

Od odlaska na Santiago Bernabeu, Ronaldo je osvojio još četiri Zlatne lopte, te zaradio epitet jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa. Međutim, da nije bilo tog perioda u Manchester Unitedu, te da ga nije trenirao, po mišljenju mnogih, najbolji trener svih vremena Sir Alex Ferguson, tko zna u kojem smjeru bi krenula njegova karijera.

Njegov bivši suigrač iz Uniteda Ole Gunnar Solskjaer otkrio je što je upravo Fergie dozvoljavao samo Ronaldu i nikome više, pa čak ni legendarnom Ericu Cantoni. U intervjuu za španjolske novine AS, on je rekao: “Ronaldo je bio jedini kojem je Sir Alex rekao ‘u redu, brini samo o napadu, ne razmišljaj o povratku u obranu’. Čak ni Giggsu, Beckhamu, niti Cantoni nikad to nije rekao.”

Cantona je bio ubjedljivo ključni igrač ‘Crvenih vragova’ 90-ih godina, ali čak ni on nije dobijao tretman koji je dobijao Portugalac. To je također i dokaz Fergusonovog načina treniranja, toliko godina treniranja mu je bilo potrebno da dobije posebnog igrača kao što je Cristiano, koji ga je natjerao da promijeni principe svog rada. Solskjaer je također uputio pohvale na račun bivše Unitedove sedmice, izjavivši: “U početku je bio stidljiv i nije znao jezik, ali onda je naučio. Dolazio je u teretanu četrdeset minuta prije svakog treninga, te je ostajao također četrdeset minuta nakon svakog treninga. Još uvijek u mom uredu imam fotografiju nas dvojice.”

Ronaldo će ponovo zaigrati protiv Manchester Uniteda večeras, kada je na rasporedu susret četvrtog kola grupne faze Lige prvaka. Njegov bivši klub će biti znatno oslabljen neigranjem jedne od najvećih zvijezda Romelua Lukakua, dok su pod znakom upitnika i Antonio Valencia i Marouane Fellaini, te mnogi predviđaju laganu pobjedu ‘Stare dame’.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!