NaslovnicaVijestiSouthampton troši novac od prodaje Van Dijka, u klub stiže sjajan napadač!

Southampton troši novac od prodaje Van Dijka, u klub stiže sjajan napadač!

Samo dva dana nakon potvrde prodaje defanzivca Virgila van Dijka u Liverpool za čak 85 miliona eura, pojavile su se špekulacije kako Southampton planira pojačati ofanzivni dio svog tima.

Southampton želi Sturridgea

Glavna meta je, kako pišu engleski mediji, upravo napadač Liverpoola Daniel Sturridge, koji bi trebao doći na St Mary’s stadion na posudbu do kraja sezone.

[su_bbworld]

Engleski reprezentativac je već priznao kako je nezadovoljan trenutnom minutažom na Anfieldu, te da bi mogao otići ove zime, a posudba bi odgovarala svim stranama. Pred njim je odlučujućih šest mjeseci, u kojima mora pokazati da je još uvijek na vrhunskom nivou, kako bi se izborio za mjesto na listi pozvanih igrača za Svjetsko prvenstvo, koje se sljedećeg ljeta održava u Rusiji.

Pored Sturridgea, ‘Sveci’ planiraju dovesti još jednu zvijezdu. U pitanju je krilni igrač Arsenala i njihov bivši igrač Theo Walcott. Čelnici kluba već su stupili u kontakt sa Arsenalom u vezi prodaje ili posudbe Walcotta, ali još uvijek nije poznato da li bi 28-godišnjak želio napustiti Emirates.

On je također nezadovoljan minutažom koju dobija ove sezone. Ukupno je u svim takmičenjima skupio tek 12 nastupa, a još uvijek nije počeo utakmicu od prve minute u Premier ligi, gdje je njegov tim na razočaravajućem šestom mjestu sa 37 osvojenih bodova iz 20 odigranih utakmica. Za njegove usluge u posljednje vrijeme interes su pokazivali i Everton, te West Ham United, iako je teško za očekivati da će on htjeti napustiti Arsenal, u kojem trenutno zarađuje oko 110,000 funti tjedno.


[bonustable num=5 orderby='_as_rating' sort='desc' ]

Sve ove špekulacije o novim pojačanjima, koje su se pojavile nakon odlaska Van Dijka, komentarisao je trener Southamptona Mauricio Pellegrino: “Očito, ovaj novac ne možemo iskoristiti da dovedemo najbolje igrače na svijetu, ali imamo neke mete koje želimo dovesti.”

Southampton je u razočaravajućoj formi u Premier ligi. U posljednjih šest utakmica ‘Sveci’ ne znaju za pobjedu, tri puta su gubili, te tri puta odigrali neriješeno. Trenutno na svom kontu imaju 19 osvojenih bodova, te ih samo dva boda dijele od zone za ispadanje.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!