NaslovnicaVijestiSouthgate će definitivno biti novi izbornik engleske reprezentacije?

Southgate će definitivno biti novi izbornik engleske reprezentacije?

Gareth Southgate bi mogao postati izbornik Engleske trajno, čak i ako ne bude imao mnogo uspjeha u naredne dvije utakmice, rekao je prvi čovjek Nogometnog saveza Engleske (FA) Martin Glenn. Southgate je u rujnu postavljen za privremenog trenera nakon odlaska Sama Allardycea. On je trebao voditi momčad u prve četiri utakmice, a to je već učinio u dvije, s učinkom od pobjede i remija.

garethsouthgatesloveniavenglandfifa2018hvjkwktjurnx

Engleska sada igra dvije utakmice kod kuće – 11. studenog protiv Škotske u kvalifikacijama i četiri dana poslije toga prijateljsku sa Španjolskom. Mnoge kladionice u Engleskoj predviđaju da je on glavni favorit za preuzimanje funkcije.

“Dobio je tim na četiri utakmice, do meča sa Španjolskom sredinom studenog. Poslije toga nema utakmica do ožujka (protiv Njemačke), tako da imamo vremena da razmislimo. Gareth je validni kandidat. Poznaje međunarodnu postavku, radio je sjajno s mladom reprezentacijom i hoće to da prenese na seniore. Čak i ako ne bude sjajan u sljedeće dvije utakmice, opet će biti dobar kandidat. Ne ocjenjuje se trener na temelju dvije utakmice.”, rekao je Glenn za Sky Sports.

Predsjednik FA priznao je da su nacionalne selekcije Engleske posljednjih godina imale probleme s pritiskom na ljetnim turnirima. Na Svjetskom prvenstvu 2010. ekipa je ostvarila samo jednu pobjedu u četiri meča, dok je u Brazilu četiri godine kasnije bila posljednja u skupini.

Engleska je ovog ljeta pobijedila u samo jednoj utakmici na Europskom prvenstvu, a onda je u osmini finala ispala od Islanda.

“Engleske reprezentacije su sada tehnički bolje nego ikada ranije, ali fali nam karika koja nedostaje. Kada igrači obuku nacionalni dres, često ne pružaju partije kao u klubovima. To je nešto oko identiteta momčadi. Wales i Island su bili dobri na Euru zato što su htjeli da igraju, a nama treba netko tko će to stvoriti. Zato želimo novi selektor bude tu na duže staze”, rekao je Glenn.

Najnovije vijesti

Veliki preokret u Barceloni. Xavi ostaje, ali samo ako se ispune...

0
Iako je trener Xavi iz Barcelone najavio svoj odlazak s klupe na kraju sezone, medijska spekulacija u Španjolskoj sugerira mogućnost preokreta u toj situaciji....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!