Southgate kaže da je naslijedio haos u reprezentaciji Engleske

Privremeni izbornik Engleske Gareth Southgate rekao je da je po dolasku u tu nogometnu reprezentaciju naslijedio “nered”, ali je pohvalio golmana Joea Harta što je dobrim obranama donio ekipi bod u utakmici protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Southgate je prošlog mjeseca preuzeo državni tim, koji bi trebalo da predvodi u četiri utakmice.

garethsouthgatesloveniavenglandfifa2018hvjkwktjurnl

U prvom meču Englezi su pobijedili Maltu s 2:0, a sinoć su odigrali bez golova u Ljubljani sa Slovenijom.

“Cilj je da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo i možda će nas ovaj bod odvesti tamo. Naslijedili smo nered i morali smo smirimo brod.”, rekao je Southgate, prenijeli su danas brojni britanski mediji.

Engleska je prva u Grupi F sa sedam bodova i ima dva više od Litve i Slovenije. Slovenija je imala bolje šanse tijekom sinoćnje utakmice, a Engleska je imala ukupno tri šuta u gol, od čega jedan u prvom poluvremenu.

“Svi znamo da smo mogli bolje, ali oni su stvorili šanse zbog naših pogrešaka ili poslije prekida i tu moramo se popravimo. Našem golmanu mnogo dugujemo za osvojeni bod. On je bio fantastičan. Najbolji je kada je smiren i on je toga svjestan. razgovarali smo ove nedjelje, sjajno je trenirao i veliki je profesionalac. U posljednje dvije utakmice bio je vrlo smiren.”, naveo je Southgate.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Engleska će igrati 11. studenog na Wembleyu protiv Škotske, dok će četiri dana kasnije igrati prijateljski meč protiv Španjolske.

Oznake: