NaslovnicaVijestiSpaletti: Želim četiri ili pet Tottija u svom timu!

Spaletti: Želim četiri ili pet Tottija u svom timu!

Luciano Spalletti je po svemu sudeći riješio nesuglasice sa legendarnim Francescom Tottijem, te je izjavio da bi volio imati još četiri ili pet igrača njegovog kvaliteta.

Želim četiri ili pet Tottija u svom timu

Kapiten Rome, Totti, ne igra mnogo otkako je Spalletti stigao na klupu rimske “vučice” kao zamjena za Rudija Garciju početkom ove godine, ali je ušao sa klupe te postigao gol koji je njegovom timu donio bod u nedjelju protiv Atalante, a rezultat na kraju je glasio 3-3.

No, špekuliše se da su se Totti i Spalletti poslije utakmice sukobili u tunelu, što je dodatno podstaklo medije da izvjeste o novom sukobu između njih dvojice.

Međutim, obojica su izjavili da nije bilo nikakve svađe, a trener rimskog tima je na press konferenciji pred utakmicu protiv Torina uputio riječi hvale na Tottijev račun, iako ne namjerava promijeniti odluku da će 39-godišnjak igrati samo onda kada trener osjeti da će njegova prisutnost donijeti korist cijelom timu.

“Pričao sam sa Tottijem jučer i riješili smo nesuglasice. Sada smo fokusirani na utakmicu protiv Torina”, rekao je Spalletti.

“Tim ne ovisi o jednom igraču, razultati pripadaju svima. To ne bi bilo fer prema mojim igračima. Želim četiri ili pet Tottija u svom timu, jer su nam potrebni igrači njegovog kvaliteta ovdje. Slažem se, spasio nas je protiv Atalante, ali ne možemo reći da je Roma samo Totti.”

“Totti je elegantan igrač. U Bergamu je dobio priliku da pokaže svoj kvalitet. Imamo kapitena i on je Totti, ali također imamo i tim. Ja sam trener i ovdje sam da donesem Romi pobjede. Pravila i odluke su dio mog posla. Totti će igrati ukoliko nam može pomoći, a ukoliko postigne gol, ja sam sretan.”

Spalletti je posebno naglasio da nije bilo nikakvog fizičkog obračuna između njega i Francesca, te dodao da je bitno da svi govore istinu i poštuju pravila.

“Pisali ste da smo Totti i ja imali obračun u tunelu, ali ja nisam sreo nijednog igrača u tunelu. Moram se braniti od onoga što sam pročitao.”

Roma se trenutno nalazi na trećem mjestu u Seriji A, zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Napolijem, te ima četiri boda više od četveroplasiranog Intera.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!