NaslovnicaVijestiSpalletti: Imamo recept za Ronalda, možemo da prođemo Real!

Spalletti: Imamo recept za Ronalda, možemo da prođemo Real!

Italijanski stručnjak na klupi Rome Luciano Spalletti govorio je na press konferenciji pred večerašnji veliki okršaj njegove ekipe protiv Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Spalletti Imamo recept za Ronalda, možemo da prođemo Real!

Iako svi smatraju da su veliki autsajderi i da će im trebati pravo čudo da izbace Madriđane i domognu se četvrtfinala, Spalletti je ipak optimista i vjeruje da njegov tim ima čemu da se nada protiv Kraljeva i da šanse za prolazak u narednu fazu takmičenja itekako postoje.

Iako je Cristiano Ronaldo u grupnoj fazi Lige prvaka postigao 11 golova, Spalletti je naglasio da se neće praviti “kavez” oko njega i da je potpuno besmisleno da se cijela odbrana fokusira na čuvanje isključivo Portugalca. 

“Ronaldo je jedan od najboljih igrača na svijetu. Uvijek može da napravi razliku. On je moderan igrač, brz, jak, može da postigne dosta golova, ali ja neću napraviti kavez oko njega. Neću koristiti tri igrača samo da njega čuvaju. Igrač koji treba da se suprotstavi Ronaldu mora biti, između ostalog, brz. Alessandro Florenzi bi mogao da bude opcija”, rekao je Spaleti za italijanske medije.

[su_bet365_live_koeficijenti][su_bet365_tennis_live_stream][/su_bet365_live_koeficijenti]

“Mislim da sada obje ekipe imaju 50 odsto šanse za prolaz u narednu rundu. Vjerujem svojim igračima. Fokusirani su i stalno rade koliko god mogu. A Real je sada ista ekipa kao i ona koja je osvojila Ligu prvaka prije dvije godine. Neće nam biti nimalo lako”, istakao je bivši trener Zenita.

I u prošlosti je Spalletti sa Romom uspijevao da pobjedi Real Madrid. Desilo se to 2008. godine kada je rimski klub dva puta savladao Madriđane rezultatom 2:1 i prošao u četvrtfinale, gdje je na kraju ispao od Manchester Uniteda.

“Posljednji put kada sam igrao protiv Reala, već sam imao dosta iskustva s Romom. To je bio testiran i uigran sastav, sada sam u potrazi za nekim novim. Ova utakmica će pokazati jesam li na dobrom putu”, dodao je Spalletti.

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka između Rome i Real Madrida igra se večeras  na stadionu Olimpico u Rimu sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!